Tallinna tehnikaülikooli rektor Jaak Aaviksoo oma töökabinetis ja selle rõdulFoto: Heiko Kruusi
Eesti uudised
24. mai 2019, 09:42

LÄBIPAISTMATU JUHTIMINE: endine rektor kritiseerib tehnikaülikooli TalTech-iks muutnud Jaak Aaviksood (10)

Tallinna tehnikaülikooli endine ja praegune rektor on läinud raksu ja kuigi vastuseis sai alguse ülikooli nimevahetusest, siis pole teema enam ammu maitseküsimus, vaid tõsine juriidiline vaidlus. 

Ülikooli endine rektor Andres Keevallik oli neli aastat tagasi olnud uue rektori Jaak Aaviksoo suur pooldaja, kuid talle ei meeldi, kuidas Aaviksoo ülikooli ümbernimetamise korraldas, ja lisaks ei ole ta nõus sellega, kuidas Aaviksoo oma võimu ära kasutab. Keevallik vihjab, et Aaviksoo üritab ülikoolis demokraatiat vältida, sest rektor määrab peaaegu kogu juhatuse aj kui näiteks Tartus valitakse dekaanid alt üles ning rektori võim on väiksem, siis tehnikaülikoolis käivad asjad vastupidi.

Probleem algas ülikooli TalTech'iks ümber nimetamisest, kus kooli uus nimi ja värv paisati avalikkusesse juba septembris, samas kui nime ja sümboolika üle otsustav nõukogu pidi asja arutama hakkama alles detsembris. Keevallik märkis, et lisaks veidrale ajastusele oli kogu nimevahetuse protsess liiga läbipaistmatu, kuna rektorilt ei ole võimalik kaasnenud kulutuste kohta tervikmahus andmeid saada ning kui ülikooli rektor ja finantsdirektor nimetasid TalTechil-e kulunud summaks 49 000 eurot, siis raamatupidamise inimeste hinnangul võisid kulutused olla kordades suuremad.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes.