TTÜ on nüüdsest TalTechFoto: Madis Veltman / Ekspress Meedia
Eesti uudised
17. september 2018, 14:23

Ei mingit TTÜ-d, Tallinna tehnikaülikool võtab kasutusele lühinime TalTech (31)

Tallinna tehnikaülikool võtab kasutusele uue lühinime TalTech, mis asendab seniseid erinevad lühendeid nagu TTÜ, TUT ja TTU.

Uue lühinime kasutuselevõtt ülikooli sajandal tegutsemisaastal märgib Jaak rektor Aaviksoo sõnul ülikooli jaoks ühe arenguetapi lõppu ja järgmise aastasaja saabumist. Lühinimi TalTech on ülikooli sees erinevate projektide puhul kasutusel olnud juba mõnda aega, kuid nüüd saab see värske kuju ja muutub ülikooli ametlikuks lühinimeks nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt. Ülikooli täispikaks nimeks jääb Tallinna tehnikaülikool, TalTechist saab lühinimi.

„Meil on juba täna palju välisõppejõude ja tudengeid, meie uurimisrühmades on helgeid päid kogu maailmast. Selleks et püsida konkurentsis ja talente ka edaspidi meie ülikooli meelitada, nii kodust kui ka kaugemalt, tuleb rahvusvahelises võrdluses olla tugev ja väljapaistev. Jõuline ja eristuv nimi on küll ainult üks väike osa kogu identiteedist ja mainest, aga siiski oluline,“ kirjeldas Aaviksoo.

Tallinna tehnikaülikool – TalTech – on kool, kust saab kõrgharidust kõigil astmetel inseneri- ja tehnikateadustes, infotehnoloogias, majanduses, loodusteadustes ja merenduses. TalTechi tugevus peitub valdkondade sünergias, rahvusvahelisuses ja akadeemilise tegevuse suunatuses praktiliste tulemuste saavutamisele. Sel aastal tähistab Tallinna tehnikaülikool oma 100. aastapäeva.