The Beatls 1963. aastal. Foto: PA/Scanpix
Inimesed
10. aprill 2020, 10:55

The Beatlesi lagunemise 50. aastapäeval ilmus üliharuldane foto

50 aastat tagasi kuulutas Paul McCartney, et lahkub The Beatlesist. Nukratoonilisel aastapäeval aga rõõmustati biitlite fänne ülimalt haruldase fotoga biitlite nooruspõlvest.

BBC Newsi teatel kujutab varem avaldamata foto Paul McCartneyt, John Lennonit ja George Harrisoni ansamblina The Quarrymen - klõps on tehtud Liverpoolis 1959. aastal, aasta enne seda, kui neist sai The Beatles. 

"Igast nõrgalt valgustatud detailist kumab vastu ajalugu," nendib The Beatlesi ajaloo spetsialist Mark Lewisohn BBC Newsile. "Aasta pärast seda hetke oli The Quarrymenist saanud The Beatles, kutselised muusikud, kes tegid Hamburgis pikki tööpäevi. Nelja aasta pärast olid nad saavutanud kujutlematu kuulsuse ja populaarsuse taseme, mis püsib rõõmsalt tänase päevani."

John Lennon moodustas skiffle'i ja rock'n'roll'i grupi The Quarrymen 1957. aastal koos Rod Davise, Pete Shottoni, Colin Hantoni, Eric Griffithsi ja Len Garryga. Hiljem ühinesid ansambliga McCartney ja Harrison. 

The Beatlesi ridades mängis esmalt trummi Pete Best. 1962. aasta augustis asus tema asemele Ringo Starr. 

9. aprillil 1970 saadeti Briti ajakirjandusele pressiteade, milles anti läbi lillede teada, et maailma kuulsaim ansambel The Beatles on laiali läinud.

The Guardiani teatel oli pressiteade koostatud intervjuu kujul. 27aastane Paul McCartney seletas seal, millest räägib tema debüütplaat "McCartney" - kodust, perest, armastusest. Järgnes aga küsimus: "Kas plaanid The Beatlesiga uut albumit või singlit?" - "Ei." - "Kas näed ette, et Lennon-McCartney võiks tulevikus taas aktiivselt laule kirjutada?" - "Ei." Järgmisel päeval teatasid Briti lehed armastatud ansambli laialiminekust.