Foto: Repro
Eesti
1. juuni 2020, 17:11

Tehke järele! Vana trikk õpetab mängukaardist läbi pugema

See trikk on õige vana, avaldatud raamatus „Silmamoondaja ehk Nõiduse kunst“ juba 1880. aastal. „See saab igaühest ilmvõimatuks peetud. Et see aga võimalik on, selle pääle võid sa kihla vedada,“ lubab raamat.

Selleks pole vaja muud, kui suvaliselt valitud mängukaardile joonisel näidatud viisil terava noaga sisselõiked teha. „Pärast seda venita teda ühest lahti, ja siis saab ta kui üks rõngas välja nägema,“ õpetab raamat. Kui aga kaardi kallal pärast läbipugemist veidi liimiga talitada, näeb see vähemasti eemalt välja samasugune nagu ennegi. Kaartide asemele võiks ilmselt sobida ka mõni muu umbes sama suur paksem paberileht.

„Läbi pugemist on tarvis ettevaatlikult ette võtta, et kaardirõngas mitte katki ei läheks,“ hoiatatakse katsetajaid. Ilmselt on tänapäevased plastkaardid veidi tugevamad kui kunagised paberimassist tehtud, kuid ettevaatus ei tee paha ka nende puhul. Samuti ei julge läbipugemist soovitada eriti suure kondiga või heas toitumuses kodanikele, kuid teistel peaks see igati korda minema. Ei usu? Proovige!