Tanel Talve Voose külas 2020. aasta jaanuaris.Foto: Robin Roots
Eesti
10. märts 2020, 21:39

PILDIALBUM | Tanel Talve jagab end Voose küla, Ameerika autode ja televisiooni vahel

Ajakirjanik, poliitik ja saatejuht Tanel Talve (43) elu on tihedalt läbi põimunud Voose külaga Harjumaal. „Kui kool mai lõpus otsa sai, siis visati kolm naasklit Voosele, alles augusti lõpus otsiti meid üles,“ naerab Tanel. Telemehel ja ta vendadel ei olnud selle vastu aga midagi: vanaema juures oli tegevust enam kui küll.

Viimased kaks aastat elabki Tanel, kelle pea kogu täiskasvanuelu on möödunud Pelgulinnas, Anija vallas Voose külas, kust on pärit tema vanaema Aurelie - mehe enda sõnul oli ta juba aastaid jaganud oma elu Voose ja Tallinna vahel, kuni ühel hetkel otsustas, et aitab küll. Kõige muu kõrval ongi talle nüüd südamelähedane Voose küla arendamine. „Minu lapsepõlvesõbrad on ju pärit Voose külast. Tegemist on tugeva kogukonnaga. Üksteist aidatakse jätkuvalt,“ märgib Tanel. Lisaks Voosele on tema suur kirg Ameerika autod, peale selle vanatehnika ning loomulikult tsiklid, mida tal on aastate jooksul olnud paarikümne ringis.

Taneli lapsepõlvesuved möödusid suuresti just vanaema juures mängides. Ta oli aktiivne laps, peaasjalikult võis teda leida küla vahelt jalgrattaga sõitmast. Ka tehnikahuvi tärkas poisil juba varases nooruses, kuna tema vanaema ja tolle elukaaslane Arnold Gustav, keda kutsuti Onuks, olid mõlemad suured motofännid. Onu oli Tanelile vanaisa eest, kuigi puudus bioloogiline side.

Tanel tunnistab, et ta oli juba varases nooruses suur raamatukoi ning erines seetõttu mõnevõrra oma mängukaaslastest. Tema esimene töökoht oli Eesti Raadios, kus ta töötas esialgu toimetajana, kelle põhiline ülesanne oli tõlketöö. Hiljem usaldati talle märksa vastutusrikkam amet ning Tanelist sai 1990. aastate keskel raadiosaatejuht. Pärast mõnda aega kestnud tööd raadioajakirjanikuna kutsus infotehnoloog Linnar Viik Taneli Eesti esimeste internetiportaalide juurde reklaamimüüki juhtima. Mail.ee ja Everyday.ee on kaks näidet veebilehtedest, mille loomise juures ta oli.

Tanel Talve sündis Tallinnas Pelgulinna sünnitusmajas. Tanel on perekonna vanim laps, tal on kaks nooremat venda: Jarno ja Reigo. Esimesed eluaastad elas poiss Pelgulinnas ja siis kolis Talvede perekond Lasnamäele suuremasse korterisse.

Taneli isa Jaak on elupõline bussijuht ning töötab Tallinna Linnatranspordi AS-is praegugi. Mitte küll enam bussijuhina, vaid juba kontori poolel. Taneli ema Lilian on aga töötanud ligi 50 aastat Tallinna Kaubamajas.

Tanel alustas kooliteed Tallinna 8. keskkoolist. Pärast kolimist asus ta õppima Lasnamäel asuvasse Tallinna 60. keskkooli ja seejärel 62. keskkooli, mille ta 1994. aastal ka lõpetas. Keskkoolis õppis Tanel tele- ja raadiožurnalistika kallakuga klassis. Üks tema õpetajatest oli Vahur Kersna.

1999. aastal läks Tanel tööle Hansapanka, kus asus juhtima internetiturunduse osakonda. 2004. aastal asus ta tegutsema telejaamas Kanal 2, kus oli uudistesaate „Reporter“ üks saatejuhte.