ROBOTIGA VIIRUSE VASTU: Hiina asus uue koroonaviiruse tõrjumisel katsetama roboteid. Pilt on tehtud 25. veebruaril Hangzhou tööstuspargis.Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
Maailm
25. veebruar 2020, 20:30

Uuendatud kell 20.30

OLUKORD ON HULL: uus koroonaviirus levib üle maailma (63)

Mullu detsembris Hiinas Wuhani linnas valla pääsenud uus koroonaviirus Sars-Cov-2 oli teisipäeva õhtuks jõudnud väljaspool Mandri-Hiinat kokku 40 riiki ja territooriumile. Viiruse põhjustatud kopsuhaigus Covid-19 oli ametlikel andmetel elu võtnud 2711 inimeselt. Suuremad haiguskolded väljaspool Hiinat asuvad Lõuna-Koreas, Jaapanis, Itaalias  ja Iraanis, kus haigestus ka aseterviseminister Iraj Harirchi. Uute riikidena lisandusid teisipäeval Horvaatia, Austria ja Šveits. Enam kui 80 000 haigestunust on tervenenud ligi 28 000.    

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) ja viroloogid jälgivad sündmuste arengut murelikult. Ootamatult kiiresti tekkinud suured haiguspuhangud Lõuna-Koreas, Põhja-Itaalias ja Iraanis kinnitavad, et uus koroonaviirus levib ettearvamatult ning võimalik on viiruse ülemaailmne levik ehk pandeemia. Väljaspool Mandri-Hiinat oli teisipäeva lõunaks surnuid vaid 48, kuid olukord võib kiiresti muutuda. 

Edasi lugemiseks: