Daniel Camargo tegutses Lõuna-Ameerika riikides.Foto: YouTube'i kuvastõmmis
Maailm
7. veebruar 2020, 18:18

AJALOO VÕIKAMAD MÕRTSUKAD | Naistes pettunud Daniel Camargo ohvriteks olid noored neitsid

Kolumblane Daniel Camargo Barbosa ehk „Chanquito sadist“ oli sarimõrvar, kes jahtis Ecuadoris noori neitseid. Ta tappis ja vägistas vähemalt 72 noort tüdrukut, kuna tahtis kogu naissoole nende truudusetuse eest kätte maksta.

1930. aasta jaanuaris sündinud Daniel Camargo ema suri, kui poiss oli alles väike ning isa suhtus temasse külmalt. Danieli kasvatamise taga seisis teda halvasti kohelnud kasuema, kes noormeest sageli peksis ning vaimselt terroriseeris. Daniel pidi kasuema käsul kandma tihti tüdrukute riideid, mistõttu sattus ta eakaaslaste pilkealuseks. Kodune olukord ning kiusamine koolis olid kindlasti üheks põhjuseks, miks Camargost tulevikus mõrtsukas sai.

Camargo kuritegeliku elu esimene märk ilmnes 1958. aastal, kui 28aastane mees esmakordselt vahi alla võeti – ta tabati varguselt. Tollal juba kahe lapse isaks olnud Camargo ei pidanud vanglas kaua istuma ning vabanes peagi. Mõne aja möödudes armus ta endast veidi nooremasse Esperanzasse ning jättis endise elukaaslase maha. Mees lootis naisega abielluda, ent sai teada, et too pole neitsi – see oli Camargole suureks löögiks. Mehe soov, et naine peab olema neitsi, sai talle kinnisideeks. Camargo sõlmis Esperanzaga kokkuleppe, et nad võivad koos elada, kui naine tal noori neitseid otsida aitab, kellega mees saaks seejärel seksuaalsesse vahekorda astuda.

Väidetavalt oli Camargo intelligentne ja suure lugemusega mees. Foto: YouTube'i kuvastõmmis

Kuritegelik kaasosaline Esperanza meelitas noori tüdrukuid oma korterisse ning andis neile salaja tugevat unerohtu. Seejärel ilmus kohale Camargo, kes uimastatud tüdrukuid vägistas. Sellist strateegiat kasutati viis korda – tollal ei tapetud ühtegi ohvrit. Viies tüdruk teavitas tema vastu sooritatud kuritööst ametivõime, kes paarikese peagi vahistas. 1964. aastal mõisteti Esperanza ja Daniel süüdi. Ennast parandada lubanud Camargole määrati kolmeaastane vangistus, ent kui ametisse sai uus kohtunik, pani too karistusele viis aastat otsa – selline käitumine tekitas kinnipeetavas põletavat viha.

Kui Camargo vabanes, asus ta Kolumbia linna Barranquilla tänavatel telereid müüma. Ühel päeval möödus mees kohalikust koolist ning haaras endaga kaasa üheksa-aastase tüdruku, kelle ta vägistas ning hiljem ka tappis. See oli teadaolevalt Daniel Camargo esimene mõrv. Tüdruku tappis ta seetõttu, et too meest politseile üles ei annaks, nagu minevikus juhtus. Ent peagi mees tabati ning mõisteti 30 aastaks vangi. Tal õnnestus kümne aasta möödudes põgeneda ning Ecuadori pageda.

Ecuadoris hakkas Camargo brutaalselt kuritöid sooritama. 1984-86 aastatel tappis ja vägistas võigas mõrtsukas Guayaquili linnas vähemalt 54 noort tüdrukut. Algselt arvas politsei, et roimade taga on jõuk, sest ei suutnud uskuda, et üks mees selleks võimeline on. Camargo elas ise tänavatel ning müüs esemeid, mis olid sageli ohvritele kuulunud. Ohvriteks valis mees noori alamklassi tüdrukuid, kes pidid olema neitsid. Ta esitles end sageli välismaalasena, kes otsib linna piiridest väljas asuvat kirikut. Teejuhatuse eest lubas mõrtsukas tüdrukutele vaevatasu. Tegelikult juhatas Camargo lapsed metsa, kus ta neid vägistas, kägistas ja seejärel tappis. Rüvetatud surnukehad jättis ta sinnasamasse metsa.

Camargo juhatas politsei mitmede ohvrite jäänusteni. Foto: YouTube'i kuvastõmmis

„Chanquito sadist“ tabati lõplikult 26. veebruaril 1986. aastal – vaid paar tundi pärast viimase ohvri tapmist. Kaks patrullivat politseinikku pidasid teda kahtlaseks. Läbiotsimisel selgus, et Camargo kannab kaasas kotti, milles sisaldusid muuhulgas verised riided ja Fjodor Dostojevski raamat „Kuritöö ja karistus“. Mees tunnistas, et oli pärast vanglast põgenemist tapnud 71 tüdrukut, kellest paljusid oli ta pärast tapmist matšeetega tükeldanud. Siiani kahtlustatakse, et ohvrite arv võis olla aga mitu korda suurem. Camargo ei tundnud oma võigaste tegude üle vähimatki kahetsust. Tema sõnul valis ta ohvriteks neitsid, sest „nad nutsid“, mis pakkus talle suuremat naudingut. Tapmise põhjuseks tõi mees kättemaksu naiste truudusetuse eest – naised polnud mehe sõnul sellised, nagu nad tema arvates olema pidid.

1989. aastal määrati mõrvarile 16aastane vangistus, mis oli Ecuadoris maksimaalne karistus. Karistust Camargo lõpuni ei kandnud, sest 1994. aasta 13. novembril pussitas kaasvang 64aastase sarimõrvari surnuks. Daniel Camargo tapnud isik oli mehe ühe ohvri sugulane.