Andres Raid kohtus. Foto: Robin Roots
Krimi
23. detsember 2019, 04:30

Andres Raid trahvivaidlusest: politsei kulutab sellele tuhandeid eurosid (35)

„Kui politsei- ja piirivalveamet leiab, et 60 euro iga hinna eest kättesaamine kaalub üles kulutatud tuhanded eurod ja muu administratiivse ressursi, ka aja, siis on see nende suveräänne valik,“ ütleb telemees Andres Raid selle kohta, et Harju maakohus tühistas tema kiiruseületamise trahvi, kuid peab asja nüüd uuesti arutama hakkama, sest riigikohus saatis asja neile taas arutamiseks.

Andres Raid jäi aprillis kiiruseületamisega vahele. Ta kaebas selle eest saadud 60eurose trahvi kohtusse. Juunis leidis Harju maakohus, et Raid pääseb puhta nahaga tänu politsei protokollis olevale veale. Nimelt selgus, et politseinikud jätsid aegunud tervisetõendiga seotud etteheite vormistamisel olulise pisiasja kahe silma vahele. Väärteoprotokolli vormistajad olid selle rikkumise kirja pannud dokumendi lisas, millele oli kogemata unustatud võtta telemehe allkiri. Raidi väitel esitati talle hiljem ja tagaselja veel üks rikkumine, millest tal polnud aimugi.

PPA esitas edasikaebuse riigikohtule. Nüüd teatas viimane, et asi peab minema maakohtusse teisele ringile, sest esimese otsusega tehti kohtuasja menetlemisel vigu.

„Mulle tundub kogu asi enam kui imelik, alates sellest et väidetavad rikkumised toimusid korraga kolmes erinevas kohas, mind peeti kinni autoärandamise kahtluse tõttu ja kohapeal heideti ette endale liiga palju lubamist. Aga veel kord – PPA-l oli igati seaduslik õigus neile ebasobiv otsus edasi kaevata,“ ütleb Raid Õhtulehele.