Pedro Rodrigues Filho tappis vanglas viibides 47 kinnipeetavat.Foto: Criminal Minds Wiki
Maailm
6. detsember 2019, 18:18

AJALOO VÕIKAMAD MÕRTSUKAD | Külmavereline Pedro Filho tappis teisi kriminaale (13)

Pedro Rodrigues Filho ehk Tapja-Petey vastutab vähemalt 70 mõrva eest, millest kümme sooritas ta juba enne täisealiseks saamist. „Brasiilia Dexteri“ puhul on eriliseks asjaoluks see, et ta mõrvas vaid kriminaale ning isikuid, kes talle halba tegid.

Pedro Filho sündis 1954. aasta juunis Brasiilias Santa Rita do Sapucaí farmis. Tema elu oli juba sündides raske, kuna ta sündis muljutud koljuga. Nimelt oli Pedro isa oma rasedat naist peksnud, mille käigus vigastas mees ka veel sündimata last. Filho tundis enda sõnul esimest korda tapmiskihku 13aastaselt võitluses vanema nõoga. Ta lükkas noormehe suhkruroo pressi vahele, kus too peaaegu suri.

Esimese mõrva sooritas „Pedrinho Matadori“ hüüdnime pälvinud brasiillane 14aastaselt. Ta tappis kohaliku aselinnapea, kes oli Filho isa vallandanud, süüdistades teda koolitoidu varguses. Poiss lasi mehe linnahalli ees pumppüssiga maha. Filho teine tapmine järgnes peagi – poiss mõrvas turvamehe, kes oli tegelikult eelnimetatud varguse toime pannud. Kaks mõrva südamel, põgenes Tapja-Petey São Paulosse. Uues elukohas hakkas noormees narkourkaid röövima ning tappis diilereid. Filho abiellus peagi ka ühe narkokaubitseja lesega, võttis mingis mõttes tapetu äri üle ning asus rivaale kõrvaldama. Ei möödunud kaua, kui Pedro rase abikaasa tapeti ning noormees ise ajutiselt põgenes – siiski asus ta jahtima isikuid, kes olid naise surmaga seotud. Filho korraldas kättemaksu nimel tõelise veresauna.

Kui Tapja-Petey kuulis, et tema isa istub noormehe ema tapmise eest vanglas, otsustas külmavereline tapja kätte maksta. Teadaolevalt oli isa oma kaasa julmalt matšeetega mõrvanud ning temalt jäsemeid eemaldanud. Filho külastas oma vanemat vanglas ning tappis ta 22 noahoobiga. Seejärel lõikas ta mehe südame välja ning hammustas sellest tüki. Pärast isa mõrva jätkas Filho kriminaalide tapmist.

Pärast vanglast vabanemist tegi Filho elus kannapöörde. Foto: Criminal Minds Wiki

Pedro Filho vahistati alles 1973. aasta mais. Vanglasse saatmisel pandi ta koos ühe teise kriminaali – vägistajaga – koos politseiautosse istuma. Pedro kasutas võimalust ning mõrvas mehe. Sarnast tegevust jätkas ta ka vanglamüüride taga, kus ta tappis kokku 47 kinnipeetavat. Kaasvangid teadsid, et Filho hingel on paljude kriminaalide surm, mistõttu tundsid nad mehe vastu pimedat viha. Teda üritati mitmel korral tappa, ent brasiillasel õnnestus alati eluga pääseda. Ühel puhul tappis „Pedrinho Matador“ lausa kolm talle korraga kallale tunginud meest ning vigastas veel kahte. Ellujäämise nimel tappis visa Filho kümneid kaasvange.

Mõni Filho ohvritest oli siiski võrdlemisi suvaline. Näiteks tappis ta kongikaaslase, kes liiga valjult norskas ning teise, kelle „nägu talle ei meeldinud“. Mõrvar ise mainis, et teise kurjategija tapmine on imeline ning tekitab temas rahulolu. Psühhiaatrite sõnul võib Filhot kirjeldada kui psühhopaati, kellel puudub kahetsus ja kaastunne. Samuti diagnoosisid arstid, et mehel on paranoiline ja antisotsiaalne iseloom.

Kuigi algselt määrati Filhole karistuseks 128 aastat vangistust, tõsteti see peagi 400 peale. Ent need on vaid tähtsusetud numbrid, kuna Brasiilias on maksimaalne vanglakaristus 30 aastat. 2003. aastal mees peaaegu vabanes, ent kohus otsustas talle lisada neli aastat vanglas sooritatud mõrvade eest. Teadaolevalt viibib Pedro Rodrigues Filho hetkel vabaduses ning ta on end drastiliselt muutnud. Kurikuulus brasiillane kahetseb oma minevikku ning on nüüd pühendunud kristlane, kirjutab autobiograafiat ning annab YouTube'i kaudu noortele elus edasiviivaid nõuandeid.