Siin järves peab kala olema, tuleb temast lihtsalt kavalam olla, leidis Ahven.
Persoon
7. november 2019, 21:00

JUURTE JUURES: trummar Reigo Ahven ja ahvenapüük Setumaal

Püüdsime trummar Reigo Ahvenaga (37) tema lapsepõlveradadel Setumaal ahvenat. Võimalik, et takistuseks sai lõppkokkuvõttes keelebarjäär – kohalik ahun ei saanud lihtsalt aru, et kõik need  maitsva välimusega landid on mõeldud just nimelt talle.

Püüdsime trummar Reigo Ahvenaga (37) tema lapsepõlveradadel Setumaal ahvenat. Võimalik, et takistuseks sai lõppkokkuvõttes keelebarjäär – kohalik ahun ei saanud lihtsalt aru, et kõik need  maitsva välimusega landid on mõeldud just nimelt talle.

Reigo Ahven on üks tuntumaid ja tunnustatumaid professionaalseid Eesti löökriistamängijaid. Peale selle kolme lapse isa, jazzmuusikasõber, hobipoksija, telesaatejuht, trummiõpetaja, jalgpallihuviline, Setumaa kultuuri austaja, meriforelli püüdja ja palju muud.

Lapsepõlves veetis Reigo palju suvesid oma ema kodukandis – Setumaal Obinitsa kandis Tessova külas. Nii tundub talle täitsa põneva väljakutsena Kalale! ettepanek minna tema juurte juurde nimekaimu püüdma. 

Ahven ei tule Setumaale ahvenat mütsiga lööma. Juba varavalges harjutab ta Obinitsa järve kaldal kätt, pea täis guru Rein Truumetsalt õpitud ja raamatust loetud ahvenapüügitarkusi. Tulemuseks on üks haugi – hinnanguliselt pannikala – võtt, haakimine paraku ei õnnestu.

Siirdume kokkulepitud püügipaika Engle järve ääres. Et see 7,7 hektari suurune ja keskmiselt 5,5 m sügav veekogu asub Venemaast vaid mõnesaja meetri kaugusel, anname enda saabumisest piirivalvekordonile teada. Piusa kordoni muhe korrapidaja informeerib meid, et Engli ääres on ka hulk jahimehi. Järve ääres veedetud tundide jooksul pauku ei kosta, ilmselt põdraküttidel sedakorda ei vedanud. Aga ahvenakütt Ahvenal ju võiks?
„Mul on hea tunne, kõik on õige!“ ütleb Ahven entusiastlikult. „Tingimused on täiuslikud.“

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99