Maailm

Vene välisluure direktor: Nõukogude Liit oli sunnitud Saksamaaga mittekalleletungilepingu sõlmima (73)

LISA KOMMENTAAR

ätt.20. august 2019, 18:14
Kõik oleneb sellest millisest vaatepunktist vaadata ! Meie oleme aegade algusest olnud peenraha mida vahetatase mõningate kulinate vastu ja selleks me jäämegi vaatamata suuresõnalistele lubadustele.
harry19. august 2019, 13:10
Kristuse ühendavast väest 11 Seepärast tuletage meelde, et teie, kes te varem olite loomu poolest paganad ja keda ümberlõikamatuteks nimetasid need, keda kutsuti ümberlõigatuteks ihu ümberlõikamise tõttu, 12 - teie olite tol ajal ilma Kristuseta, kaugel eemal Iisraeli kodakondsuse õigusest ja võõrad tõotuselepingule, teil ei olnud lootust ega Jumalat siin maailmas. 13 Nüüd aga Kristuses Jeesuses olete teie, kes te varem olite Jumalast võõrdunud, saanud lähedaseks Kristuse vere läbi. 14 Sest tema on meie rahu, kes on mõlemad liitnud üheks ja lõhkunud maha vaheseina - see tähendab vaenu -
Ka16. august 2019, 10:16
pisut vähem kui 80 aastat peale konkreetseid sündmusi on kena jama juttu ajada. Tol ajalooperioodil olid kommunistid üks rühmitus, avalikkusele esitatud väidete põhjal natside vastased, ning natsid ehk täpsemalt natsionaalsotsialistlikud demokraadid kommunistide rivaalid. See, mis toimus kulisside taga ja mis alles tänaseks teada on, oli tol ajaperioodil nagu olematu. Seega püütakse jälle midagi kohandada, et sündsam näida.
Möhh15. august 2019, 22:57
Mittekallaletungileping, mis sisaldas salajast kallaletungiprotokolli.
Tiit15. august 2019, 22:42
Meie oleme alati kõiki lepinguid täitnud, Leninist alates.
to Tiit15. august 2019, 23:54
Kes meie? Moskva igatahes küll mitte. Näiteks sõlmiti 1939.a. Eestiga baaside leping 10-ks aastaks. Seega pidanuks NSVL sõjaväebaasides Eestis oma tegevuse lõpetama juba 1949.a. Aga viimased vattnikud lahkusid alles 1994. seega 45 aastase hilinemisega.
NII OLI JA NII PEAB KA EDASI --KURJA NAABRIGA KÄITUMA16. august 2019, 08:16
ka TÄNA --EI TOHIKS VENE POLIITIKUTEGA ÜHTEGI PIIRILEPINGUT TEHA ;;; SEAL ON SM, PAETI KÄSI MÄNGUS ..KUI VALELIK PIIRILEPING KINNITATAKSE MOSKVAS ;;; PIGEM KEHTIB VANA TARTU RAHULEPING NAABRIGA ;; JA SELLEST AJAST PEAB VANA JA KINDEL PIIR EESTI JA VENE POOL KA TÄITMA ,,MITTE JÄLLE LUULETADA SIIN UUT LEPINGUT
@to Tiit20. august 2019, 12:52
Tiidule ongi kommunistid ju oma vennad-õed.Igast tema kirjeldusest saab seda hõlpsasti välja lugeda.
Hitler ei olnud tasemel.15. august 2019, 22:26
Hitleri silmad avanesid 1940, kui Stalin osale Rumeeniast käpa pale pani. Aga Rumeenia oli Saksamaa ainus naftaallikas ja ilma bensiini ning diislita jäänuks wehrmahti sõjamasin mõne nädalaga seisma, vaid hobutranspordile. Tankide, allveelaevade, autode ning lennukiteta. Alles siis sai Hitler aru Stalini salaplaanidest ja kasutas ainsat võimalust, mis tal veel oli - ennetavatlööki ja välksõda. Aga ebaõnnestunult. Saatuslikuks said Venemaa pori, kaugused ja varajane, väga külm talv. Ning ka Hitleri enda lühinägelikkus ja upsakus vallutatud aladel. Sest algul võeti teda vastu kui vabastajat.
Hitler rassiupsakus ei lasknud tal näha liiylasi.15. august 2019, 23:16
taastanuks Hitler Balti riikidele iseseisvuse, saanuks ta vaprad liitlased. Ka Valgevenes ning Ukrainas võeti sakslasi algul lilledega vastu. Ukrainas loodeti omariiklust, kolhooside laialisaatmist. Sajad tuhanded oleksid püssid võtnud ja koos sakslastega kommunistide vastu sõdinud. Ka 2 miljonist vangilangenust olnuks paljud nõus Stalini vastu sõdima.
Hitleri maha magatud võimalused.15. august 2019, 23:23
Aga Hitler lootis vaid puhtale aaria rassile ja põlgas slaavlased liitlastena ära. Rõhus ja toorutses tagalas ning ukrainlastest ja valgevenelastest said lõpuks hoopiski punased partisanid. Isegi üle tulnud kindral Vlassovis ei nähtud mitte relvavenda vaid ainult tagalapolitseinikku. Kuigi, reaalselt kommunismivastse lipu all sõdimine toonuks sinna kümneid tuhandeid vabatahtlikke.
Noh jah17. august 2019, 15:57
Hitler ja Stalin olid mõlemad rahvuselt juudid.Niipalju teile rassiupsakusest.
@Noh jah20. august 2019, 12:53
Mis allikatest su absurd pärit on?Lamemaalastelt?
paktiline15. august 2019, 20:54
1939. aasta 7. juunil allkirjastati Berliinis Saksa - Eesti mittekallaletungipakt, kusjuures Eesti pidi kooskõlastama Saksamaaga NLiidu piirile ehitatavad kaitserajatised. 1970. aasta 11. augustil allkirjastasid Saksa FV ja Nõukogude Liit Moskvas mittekallaletungipakti.
ajaloos15. august 2019, 20:47
See on teine kord kus Poola peab rinda pistma Venemaaga! Esimene sõda oli Peeter esimesega! See teine oli siis genotsiidiga, mida kahjuks venemaa eitab nagu USA eitab Vietnami genotsiidi ja Türklased eitavad 1,5 miljoni armeenia ning 2,3 miljoni moslemi genotsiidi.
ehhee15. august 2019, 20:46
MRP-ga saadud võõraid territooriume omavad tänapäeval Leedu, Valgevene ja Ukraina.
15. august 2019, 20:44
See oli Poola genotsiid peale Napoleon ja Peeter esimese kes tapsid tuhandeid Poola talunike ja röövisid ning vägistasid Poolakaid!
absurdikomöödia! ja sõna pidavat just nagu vaba olema?15. august 2019, 20:00
Tundub, et ka M0lotov-Ribbentr0pi salaprotok0lli mainimine on nüüd keelusõna või ropendamine. Või on mõned arutlevad kommentaatorid ehk mustas nimekirjas?
modreeritakse millegipärast15. august 2019, 18:53
1939 tungisid kaks omavahel kokku leppinud r,ö,ö,v.l.i,t (Hitler ning Stalin) üheskoos endast nõrgema Poola kallale, tegid ja jagasid saagi omavahel pooleks.
jätk, samuti millegipärast modereeritud15. august 2019, 18:59
Tegelikult oli saagi omavaheline jaotus juba Molotuv-Ribbentropi pakti salaprotokolliga paika pandud. Venemaale Soome, Eesti, Läti ja Poola idaosa. Hillerile kõik see, mis oli lääne pool.
arusaamatu situatsioon15. august 2019, 19:11
Täiesti võimatu on salaprotokolli tingimustest rohkem kirjutada. Kõik on millegipärat ka riigisaladuseks või roppuseks arvatud ja korduvalt modereeritud. Või olen mina mustas nimekirjas?
See on jamajutt, propabandistlik-ennastõigustav bluff!15. august 2019, 18:29
1939.a. ei olnud NSVL-l Saksamaa poolt mitte mingit ohtu. Saksamaa ei saanudki kuidagi NSVL-tu rünnata, sest neil polnud ühist piiri - Poola oli vahepeal! Ja Saksamaa söandas Poolat rünnata alles pärast seda, kui ta oli Staliniga sõpruslepingu sõlminud. Aga kui poleks? Kui Poola oleks sõdinud kpgu jõuga ainult Saksama vastu, mitte kahl rindel? Siis oleks ta märksa kauem vastu pidanud. Aga kui NSVL oleks Poolat toetanud, näiteks relvastusega? Siis Saksamaa poleks Poolast 1939.a. jagu saanudki. Ja kui olekski siis olnuks tal liialt juba võhm väljas, et Venemaad tünnata. Eriti veel vastu talve.
Njah15. august 2019, 19:29
natuke huvitav situatsioon- poola okupeerimine on nagu saksa sõjaline tegevus Poola vastu, AGA Nõuk Liidu sõjaline sissetung Poolasse on nagu nina nuuskamine Poola liitlaste poolt! Ma ütleksin, et Poola liitlased olid tavalised reeturid ja oma ihu hoidjad ja sellele kogu jurale Stalin ka rõhus! Äpud!
!!!15. august 2019, 19:39
Lvovi kaitsjad olid valmis isegi sakslastele alistuma. Kuid kui nad kuulsid, et see ala läheb Venemaale, siis nad loobusid ja panid visalt vastu. Ja õigesti tegid, Stalin neile armu ei andnud. N0ttis Katõnis 20 tuhat poolakat kuklalaskudega maha.
ajaloost15. august 2019, 19:45
Stalinil olid poolaktega eriarved, kaotuse häbi. Sest eks juhtis ju tema kodusõja ajal seda kuulsat pealetungi Varssavile. Tema ratsavägi jõudis küll Varssavi alla, kui harat matssalPilsudski poolt tiibhaardega ning p u r u stati. Stalini kaks rmeed raldati üksteisest. sest punaste üldjuht ei jaganus strateeegiast suurt midagi. Aga sellist häbi ei saa kuidagi andestada. Ja Katõnis ati 20 tuhat sõjavangi, poola ohvitserid ja inteligentsi esindajad kulla laskudega ühishaudadesse.
to Njah15. august 2019, 20:04
Poolal on Venemaaga halbu kogemusi. Sõnamurdmised. Poola jagamised ja rahvuslik rõhumine. Ja ülestõusnud poolakatega julmad arveteõiendamised. Seega on arusaadav, et poolakat Venemaad ei usaldanud.
To ajaloost15. august 2019, 20:14
Egas joss nii IoII polnud et ise Poolasse ronis. Seal oli üks teine tegelane, marsal tuhatsevskuj, nimelt. Oli "kangelane" kui uputas verre poltlikult öeldes hangudega "relvastatud" Tambovi talupoegade mässu. Samamoodi oli mees suruda maha Kroonlinna madruste streiki, kes ei tahtnud oma kaasmaalaste vastu relvi kasutada. Poolakate käest sai see "tark" ja kõva väepealik halet´dalt pexa, nagu IoII kirikus.
to to ajaloost16. august 2019, 11:54
Oli ka Stalin, kuigi mitte esliinil. ikka tagalas, oma soomusrongis. Poolat ründas tookordses Vene-Poola sõjas kaks punast armeed. Üht juhtis Tuhhatševski, teist samuti hilisem marssal Jegorov. ga üle komandõride oli tookord poliitjutide võim. RSN - Revolutsiooniline sõanõukogu. Ning seda juhtisid seal Stalin ning Džersinski. Muuseas, kahe rinde koordineritus ja koostöö oli nii halb. et Poola marssalil Pilsudskil õnnestus ned üksteisest eraldada, ümber haarata ning need ükshaaval läbitümitada. Sellest ka Stalini patoloogiline viha poolakate vastu.
njah15. august 2019, 18:07
Hoopis huvitavam on minu arust see, kuidas peale sõja võitu euroopa sellisena mõjusfäärideks ära jagati? Poola sattus hoopis erilisse seisundisse- seda ründasid nii venelased, kui sakslased ja pärast sõja lõppu sai sellest sisuliselt venemaa kontrolli all olev riik, kuigi poolakad ju kummagi vastu sõda ei alustanud, vaid neid rünnati kahelt poolt. Poola liitlased tõstsid kisa küll, aga peale sõja lõppu võeti Poola okupatsiooni venelaste poolt nagu normaalset nähtust riikidevahelistes suhetes ja sõja võitnud riigid sõlmisid taolise leppe!
!15. august 2019, 18:46
Hvitav, miks moderaator seda Molotov-Eibbentropi pakti salaprotokolli ja slle punkte nii väga pelgab? Et sellest kirjutada ei luba. Just nagu oleks tegi Moskva moderaatoriga.
15. august 2019, 17:45
tõhkhaiseb,venelanevaletab.
Nii see on.20. august 2019, 12:58
Mingi pealesunnitud leping?Valetavad,nagu ikka ja alati. Muuseas-enne 22.juunit 1941.a. ei tohtinud N.Liidus Saksamaa kohta keegi ühtki paha sõna öelda.Ka välisriikide meediat (k.a.Eesti) hurjutati kriitiliste kirjutiste eest N.Liidu vankumatu ja ustava sõbra kohta.
K.Ristikivi romaanis "Sigtuna väravad".20. august 2019, 13:01
On tabavalt öelnud Sigtuna vanem oma Novgorodi siirduvale saadikule-venelast ei tohi ka siis uskuda,kui isegi tundub,et tõtt räägib.
Ai-ai-ai-ai-ai15. august 2019, 17:43
Oli SUNNITUD Saksamaaga mittekallaletungi lepingut sõlmima. Enne seda oli "sunnitud" salaja oma territooriumil saksa ohvitserkonda välja õpetama, oli "sunnitud" laskma oma territooriumil saksa allveelaevu ehitama ja oli "sunnitud" muuks koostööks mida pärast esimest ilmasõda oli Saksamaale keelatud. Kellele see Iuurenuhk nüüd suure kaarega kõrvadesse Q s e b?
peatage vene fašism!15. august 2019, 18:03
ja oli sunnitud vilja ning toiduronge (kütusest rääkimata) Saksamaale saatma ajal kui oma ja Ukraina rahvas nälga sureb.
ajaloost15. august 2019, 19:53
Sõnamurdlik endine mägiröövel Stalin tahtis Hitlerit petta ja teda Euroopa vastu buldooserina kasutada. Et Saksa armee lääne purustaks. Mispeale tema siis oma värsket vägedega, kes oleks relvastatud maailma suurima relvastusega siis lahingutes kurnatud ja nõrgenenud Saksa armeed selja tagant ründaks ja "".Euroopa vabastaks". Kehtestades seal muidugi siis juba nõukogude võimu ja NKVD režiimi ning saades lõppkokkuvõttes NSV Liitu terve rea uusi NSV-sid..
15. august 2019, 17:36
oletame,et nõnda oligi,aga mis või kes sundis siis venemaad pakti salaprotokolle,kus osa poolast,baltimaad ja soome vene mõjusfääri arvati,vastu võtma?ka saksamaa?
Olen mingist allikast kunagi lugenud.20. august 2019, 13:03
Et N.Liit rikkus MRP salaprotokolli.Nimelt pidid Balti riigid ja Soome küll jääma sovettide mõjusfääri.Aga ei pidanud neis N.Liit riigikorda muutma.
Toomas Greenfeldt15. august 2019, 17:34
Miks Stalin ei kuulutatud Gruusia Vabariigi iseseisvuse?
Imelik küsimus?20. august 2019, 13:04
Sa ei tunne kommuniste või?
Ats15. august 2019, 17:33
peatage vene fašism!15. august 2019, 17:17
Oli, oli! Oli sunnitud ka Balti maad okupeerima ja rahva Siberisse küüditama. Aga Eesti ei olnud sunnitud sakslastega kampa lööma, et vene sadistlik okupant minema kihutada?
Mäletaja15. august 2019, 17:11
Ükskord peab ausalt välja ütlema Venemaa poolt kramplikult varjatud karjuvat fakti, ei NLiit oli II Maailmasõja ALGATAJA riik koos kohutavate tagajärgedega NLiidu ja sellele piirnevatele rahvastele. Sõjast on möödas üle poole sajandi, aga sõja algamisest ausalt rääkimine on siiamaani väga raske teema. Aga pole midagi, praegu Euroopa hakkab ausalt rääkima alles I MS algust... mälu taastub aegamööda...
Kui ei oleks saanud teoks 1917.a. oktoobrimäss.20. august 2019, 13:05
Oleks väga palju kurja kogu maailmas jäänud olemata.
peaasi, et aga tappa saaks15. august 2019, 16:48
kannatajaks nagu ikka on süütu rahvas,
Ehh15. august 2019, 16:36
Soovides sakslast viha mitte endale tõmmata, okupeeriti poola alad ja tapeti kuklasuga, vangilangenud sõjaväelased. Mida kõike venemaa välisvaenlase hirmus pole pidanud tegema.
ajalugu oleks kulgenud teisiti15. august 2019, 16:35
Kahetsusväärne, et Suurbritannia ja Prantsusmaa ei jõudnud Soomele appi 1940. aasta Talvesõjas.
ajalugu on ajalugu15. august 2019, 16:39
Nad ei tahtnudki/saanudki appi minna, sest neil oli salajane leping NL-ga.
jim15. august 2019, 17:08
Soovitaks lugeda raamatut E.Hautamäki "Soome tormi südames". Selle põhjal ilmneb et kuu aega hiljem sõlmisid Suurbritannia, Prantsusmaa ja NSVL omakorda liidu Saksamaa vastu. Soomele polnudki vaja appi minna, kuna jäi selle liidu raames NSVL-le.
Pets15. august 2019, 16:31
Mr.Kulikof.15. august 2019, 16:26
Miks Venemaad ja venelasi keegi ei salli? Nad on ju nii "rahuarmastavad,kaitsevad rõhutuid annavad kõigile töötuile elamisraha ja tahavad kõigi riikidega teha rahulepinguid". Vastan: sellepärast,et nad on ............ise teate naguinii.
16:2615. august 2019, 17:46
Kuda võtta. Venelaste vastu mul pole midagi, t i b I a d e vastu aga küll. Kaks eri rahvust muideks, kuigi kahtlustan, et viimaseid on mõne võrra rohkem.
Küsi15. august 2019, 22:54
Küsi kelle oma on Krimm. Vastusest saad teada, kes on t... ja kes müütiline pärisvenelane.
16. august 2019, 00:41
Venemaa ja vene kultuur lõppessid umbes 1923 koos viimaste valgekaartlastega. Punajuute pole vaja venelasteks lugeda.
22:5416. august 2019, 22:33
Kujutad, sa ette, sellisel juhul tunnen ikka mitu pärisvenelast. Uskumatu tundub? ;)
00:4116. august 2019, 22:37
Vaata see 1923 aasta järel Venemaa lõppes küll, kuid vene kultuur mõnes kohas jäi. Ka valgekaartlased said Pariisis prantslasteks Soomes soomlasteks, Eestis eestlasteks , ja nii edasi. Kuid nemad jäid enamuses siiski venelasteks. Samuti olen omal ajal trehvanud mõnd tõelist venelast Piiteris ja vahel isegi moskvas, rääkimata provintsist. Seega neid siiski on, veel.
Odin15. august 2019, 16:20
Nõukogude Liit sõlmis MRP seetõttu, et soovis oma territooriumi laiendada ning varjata oma kallaletungiplaane Saksamaale. Siis kui sakslane neist kurjadest plaanidest teada sai käivitas Hitler Barbarossa ja ründas esimesena Venemaad. See Vene välisluure direktori häma on samast puust, millega veel Nürnbergis süüdistati sakslasi Poola ohvitseride hukkamises Katõnis.
Ajalugu.15. august 2019, 16:35
Tänan Odinit peaaegu õige kommentaari eest. Jahh! Tegelikult Stalin alustas 2. maailmasõda tahtes vallutada kogu Euroopa (esialgu) ja siis kogu maailma. Kogu NSVL sõjavägi oli valmis ainult rünnakuks lääne poole. Hitler teadis seda ja lihtsalt tegi Stalinile väikese üllatuskingituse,et alustas tööd 1 päev enne Stalinit.
maalt ja traktoriga15. august 2019, 16:40
Odin ikka MRP-d ja selle salajasi protokolle originaalis on lugenud või ei?
jim15. august 2019, 17:10
E.Hautamäki raamat "Soome tormi südames" kinnitab ka seda.
Narvo Fuihbach15. august 2019, 16:19
Ilma usa abita oleks sakslane nliidu hävitanud ja see on selge fakt.
Selles pole kahtlust.20. august 2019, 13:08
Ja pagana kahju,et seda ei toimunud. Mulle ei meeldi Hitleri Saksamaa värk.Aga üks tegu,mida ma kiidan heaks 100%,oli 22.juunil 1941.a. matakas sovettide vastu.
15. august 2019, 16:18
Oma mõjusfääride jagamisega, keelati kallaletung.
noom15. august 2019, 15:49
ohtuleht levitab vene valesid . nagu alati .
hhhh15. august 2019, 15:48
venelane räägib alati ühte ja sama...meie ei tea midagi, ple midagi teinud ega ole süüdi..ja nii 100 aastat juba
@hhhh20. august 2019, 13:10
Hullem kui koerakutsikas.Kutsika torkad ninapidi oma hunniku sisse-enam niipea ei tee pahandust.
mig15. august 2019, 15:47
venelased valetavad . nagu alati .
Kurt15. august 2019, 15:37
Moskoovia ongi sunnitud kogu maailmaga võitlema ja järjest uusi "iidseid vene alasid" vallutama. Selleks sunnivad moskoviitide tsaare nende ajus toimivad halvad kemikaalid.
To Kurt15. august 2019, 17:57
Vastupidi, ta kaitseb. On oma "kaitsesõdadega" endale 1/6 maismaa territooriomist kokku "kaitsnud", tsaari ajal isegi rohkem, sest siis kuulus sinna alla lisaks Alaska ja kogu Soome.
15. august 2019, 15:24
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
..............15. august 2019, 16:13
Saksamaa ja Nõukogude Liidu ühine sõjaline invasioon Poolasse oli kokku lepitud 23. augustil 1939 sõlmitud Saksamaa ja Nõukogude Liidu mittekallaletungilepingu, nn Molotovi-Ribbentropi pakti salajases lisaprotokollis. 1. septembril oli Poolale kallale tunginud Saksamaa.
...............15. august 2019, 16:14
Nõukogude Liit pidi vastavalt kokkuleppele ründama Poolat koos Saksamaaga 1. septembril, kuid Stalin teatas sakslastele, et tema väed ei ole veel valmis, jättes sellega Hitlerile ülejäänud maailma rahvaste silmis sõja alustaja rolli. Saksamaale kuulutasid 3. septembril sõja Suurbritannia ja Prantsusmaa. Kuid millegipärast ei kuulutanud nad sõda Nõukogude Liidule, kes oli samasugune sissetungija. Poola ründamisega rikkus NSV Liit Riia rahulepingut (1921), NSV Liidu-Poola mittekallaletungi pakti (1932) ja teisi rahvusvahelisi leppeid. Poola valitsus lahkus maalt 18. septembril ja Varssavi kapit
............... / täna, 16:14-le vastus küsimusele, miks ei kuulutatud sõda NL-le15. august 2019, 16:50
Nimelt sõlmisid Inglismaa, Prantsusmaa ja NSV Liit 15. oktoobril 1939 salajase koostööpakti, mille eesmärk oli Saksamaa vallutamine. Nimetatud koostööpaktiga andsid Inglismaa ja Prantsusmaa N. Liidule õiguse okupeerida Soome ja Baltimaad ning samuti Põhja-Rootsi ja Põhja-Norra.
to....15. august 2019, 16:53
NLiit hõivas talle lubatud Poola alad alles kolm nädalat peale sõja algust. Seega ei saanud GB ja Prantsusmaa talle 3. septembril sõda kuulutada. Stalin kavaldas tollal kõik üle.