Ahmad Suradji arreteeriti 1997. aastal.Foto: YouTube'i kuvatõmmis
Maailm
9. august 2019, 18:18

AJALOO VÕIKAMAD MÕRTSUKAD | Maagilisi võimeid ihaldanud Ahmad Suradji tappis kümneid naisi (5)

End šamaaniks pidanud Indoneesia sarimõrvar Ahmad Suradji tappis aastatel 1986-1997 vähemalt 42 naist. Ajendi andis selleks unes nähtud surnud isa õpetus.

Ahmad Suradji lapsepõlvest on teada vaid üksikuid fakte. Ta sündis 10. jaanuaril 1949. aastal Medani linnas. Mees teenis endale elatist veisekasvatajana. Hiljem lisandus tema ametinimistusse ka töö dukun'i ehk kohaliku šamaanina. Suradji klientideks olid peamiselt naised, kes soovisid temalt spirituaalset nõu, rikkust ning ilu. 

Suradji väitis politseile, et 1986. aastal oli talle unenäos end ilmutanud tema isa vaim, kes käskis pojal juua 70 naise sülge. Vaid see pidi Ahmadist tegema võimsa nõiatohtri, andes talle müstilise ravitseja võimed. Ta täpsustas vangistuses, et tegelikult ei käskinud isa vaim tal inimesi tappa, ent vastasel juhul oleks 70 naise sülje hankimine lõputu aja võtnud: „Initsiatiiv mõrvamiseks tuli minu poolt“. Suradji tunnistas üles, et tappis 11 aasta jooksul 42 naist ning tüdrukut. Tema ohvrite vanuseks oli 11-30 eluaastat. 

Foto: YouTube'i kuvatõmmis

Suradji tapmismeetod käis kooskõlas tema šamaaniametiga. Ta tegi igast mõrvast rituaali. Mees ei tapnud kohe tema juurde abi otsima tulnud naisi. Suradji võttis ohvrid kinni, lõi oimetuks või uimastas, ning kaevas nad siis vöökohani maa sisse. Seejärel sooritas pettekujutelmade käes vaevlev hullumeelne mees rituaalse mõrva, kägistades ohvri kaabliga surnuks ning jõi seejärel hukkunu sülge. Pole teada, kuidas ta täpsemalt seda tegi.

Julmalt tapetud ohvrite surnukehad mattis indoneeslane lähedalasuvale suhkruroopõllule. Maha maetud laipade näod pidid vaatama aga tema maja poole – see pidi sarimõrvari arvates talle suuremad ravitsejavõimed andma. Mehe kaasosaliste hulka arvati ka tema kolm naist, kes olid ühtlasi õed. Nad olid väidetavalt Suradjit ohvrite matmisel aidanud.

Foto: YouTube'i kuvatõmmis

Suradji ning tema kolm naist arreteeriti 2. mail 1997. aastal, kui tema kodu lähedalt avastati mitme ohvri surnukehad. Esialgu suutis Suradji end kohtu ees süütuks tunnistada. Alles 1998. aasta aprillis mõisteti ta mõrvades süüdi – talle määrati surmanuhtlus, mis alles kümme aastat hiljem täide viidi. Inimõiguslaste rühmitus Amnesty International üritas veel viimasel hetkel sarimõrvari karistust edasi kaevata, ent see ei õnnestunud. Šamaan Ahmad Suradji lasti 10. juulil 2008. aastal laskekomando poolt maha.