Maailm

MINEVIKUHETK | 22. juuni: Saksamaa alustas sõjategevust Nõukogude Liidu vastu (82)

LISA KOMMENTAAR

To Urmas1. juuli 2019, 15:10
Kõige nõmedam paegusel ajal on see, et hullud on vabaduses. Nõukaajal istusid nad palatis.
Urmas25. juuni 2019, 11:10
Urmas/ 23. juuni 2019, 11:38 Elasin SSSR ajal nagu mingisugused Aborigeenid, alama rassina! Koolis ahistati julmalt, jäeti istuma, peeti lollikeseks! Ahistamine oli jube! Oli isegi kuri paragrahv, aga ma ei allunud toonasele lauslollusele ja seega õõnestasin ENSV seespoolt! Praegu on tänu jumalale õhk saastast puhtam! Nüüd saan oma Mehega voodis vabalt hullata ja võin selle üle avalikult uhkust tunda!!! Vaatame koos 4K geifilme. Praegune video kvaliteet on veneaegsest saastast ikka kordades parem! SSSR ajal ei olnud libestit ka saada! Banaane polnud! Jama aeg oli! Praegu on paradiis!!!
Urmas23. juuni 2019, 16:01
Ja mõelge, kuidas Vene ajal ahistati! Oli terve kole paragrahv! Nüüd saan oma kalli Mehega voodis hullata palju tahan ja keegi ei saa mind karistada- homouhkuse paraad on hoopis! Ja videokvaliteet on Vene ajaga kordades parem, vaatan oma mehega geifilme ja naudime!
23. juuni 2019, 12:04
H ull-Urmas kajastab adekvaatselt EW p ropaganda taset.
Urmas23. juuni 2019, 11:08
Sisuliselt SSSR kaotas teise maailmasõja, sest Saksamaa on ühinenud ja rahvaarv on suurenenud! SSSR on lagunenud ja rahvaarv on kahanenud 280 miljoni pealt 135 miljoni peale. Saksamaa tööline saab palka ca. 3400 eurot, Venemaa töötaja 130 eurot!!! Moskvas võivad ka rohkem teenida, aga midagi toota ei osata!!! Eesti ehitajad käivad Venemaal ehitamas, sest oma töötajad ei oska midagi! Idiotenland!
23. juuni 2019, 10:48
Urmas23. juuni 2019, 10:41
40 aastat ei kestnud toona, ükski teler, ega fotoaparaat, raadio!!! Toona ohati lihtsalt kui SSSR toodetud asi katki läks ja öeldi ohkega "Vene värk!" Kus Venemaa praegune võimsus ja edu on??? Toodetakse edasi ebakvaliteetset rämpsu! Kus on Venemaa televiisor, arvuti, auto, mobiil??? Midagi tega ei osata, rahvas saab palka 10 000 rubla- ca. 130 Eurot! Ja kavatsetakse sõdida??? Huumor! Idiotenland kuubis!
Kuhu on kadunud pea kõik kommentaarid? Näib, et moskvatrollide mõju on vägagi tugev.23. juuni 2019, 10:36
Olen hobiajaloolane. Kirjutasin eile mõned kommentaarid. Sõjaplaanist GROZA, 1941 kevadel välja kuulutatud kummalisest ajaloo suurimatest "kordusõppustest". Et mis vahe on vägede paigutamisel ründeks või kaitseks. Punaarmee staapidest ja nende ettevalmistamisest. Aga kõik see haihtus kui "ebasobivad kommentaarid"". Sest see ei sobinud absoluutseks tõeks tõstetud ametliku ajalooga. Hitleri kui inimkonna vaenlase ja hea Stalini kui Euroopa vabastaja kuvandiga.
maalt ja traktoriga23. juuni 2019, 10:33
Urmasel on näikse samasugune faasi.nihe nagu sel, kes paugutas. Oma jutuga reedab ära, et nõukogude ajal ei elanud, sest vahele jäädakse just pisiasjadega. Nii ka urmasel.
Urmas23. juuni 2019, 10:32
Televiisor rabati poest ära, ükskõik millises korras, ta ka eo olnud ja maksis 680 rubla, mis oli kolm kuupalka, aga teda ei olnud saada ja kui oli siis osteti kohe ära. Peale ostu lasti panna nn. soome heliplokk ja PAL värviplokk. Kineskoobid olid ehtne saast, peale paari aastat ütlesid roheline, punane võiu sinine kahur töö üles ja värvid olid moonutatud! Tiba parema kvaliteediga olid SSSR lõpuaja unifitseeritud plokkidega värvitelerid, neis kasutati ka Jaapani kineskoope!
Urmas23. juuni 2019, 10:23
Te peate mulle mälestusmärgi püstitama, sest ma ei allunud toonasele lauslollusele ja seega õõnestasin ENSV seespoolt! Jumal tänatud, et Eesti on praegu iseseisev, aga mitte mingi Moskva nukuriik, kus on riigikeeleks Vene keel! Eesti keel sai riigikeeleks alles Gorbachovi aja lõpul! Tore oli toona oma kodumaal sõimata saada, et vene keelt ei räägi, räägi inimeste keeles, nagu babulja mulle käratas! Praegu on tänu jumalale 300 000 internatsi tagasi oma kodumaale rännanud ja õhk on saastast puhtam! Saab poes ja arsti juures eesti keelega läbi! Ma ei kujuta ette, et keegi seda aega taga igatseb!
madin23. juuni 2019, 09:52
Ongi kaks erinevat madinat ja hämmastav, et haritud eestlased neil ei suuda vahet teha. Esimene algas hoopis sellega, et Saksamaa vallutas Austria ning Tšehhi. Ning sealt edasi veel näiteks Norra, Taani, Prantsusmaa. Ning teine madin on siis see mida pidasid Venemaa ja Saksamaa. Neil tuleb alati vahet teha.
madin23. juuni 2019, 09:50
See madin käis ammu enne seda Stalinit. IIMS algas siis kui Saksamaa vallutas Austria ning Tšehhi. Huvitav, et need madinad kogu aeg ära unustatakse. Edasi vallutas Saksamaa veel terve rea riike, kaasa arvatult Prantsusmaa, Taani, Norra. Siis alles algas madin venelastega.
Urmas23. juuni 2019, 09:40
ENSV aega olen näinud ja mingisugust paradiisi toona ei olnud!!! Eestlased elasid toona nagu mingisugused Aborigeenid, alama rassina! Ega poes ilma Vene keeleta hakkama ei saanud ja koolides toimus lausvenestamine, mille tõttu ma Vene keelt ei õppinud, aga kolmekese sain ikka ära! Jama oli toona elu!!! See mis praegu on tundus toona ulmelisena! Praegu lähed poodi ja ostad endale Botased, jaki, televiisori jne... Toona sai jaki osta leti alt kuupalga eest! Banaane polnud! Televiisor maksis kolm kuupalka ja näitas üleni rohelist pilti, kui sedagi ja oli enamus ajast remondis! Jama aeg oli!
Urmas on mode23. juuni 2019, 09:07
See Urmas/ täna, 17:52 näib olevat palgaline arvamuskujundaja. Tegelikult siiski vaevalt. Selline oleks küündimatuse pärast juba ammugi lahti lastud, kuna tema tekstid annavad soovituga võrreldes sootuks vastupidise efekti. Ei muud, kui üks hullu visadusega lahmimine, kus ilmsed faktivead ajavad üksteist taga. Kõige tõenäolisemalt on ta lihtsalt haige inimene. Igatahes, ENSV aega ta ise küll näinud ei ole. +7 -1 Teata ebasobivast kommentaarist
Ajalugu.23. juuni 2019, 08:54
2.maailmasõja alustas Stalin.
Urmas23. juuni 2019, 07:58
Venemaa ei ole valmis, sest viimasel otsesaates oli Putin, kui peksa saanud koer ja tunnistas, et elu on läinud Venemaal viimasel ajal halvemaks jne... Venemaa ei suuda iialgi sõdida Ameerikaga!!! Venemaa võib sõdida ainult endast väiksema riigiga! Aga Ameerika on 500 miljoniline Venemaast palju võimsam riik!!! Venemaa ei suuda sellise massiga sõdida!
Urmas23. juuni 2019, 07:51
Хрущёв teatas, et SSSR inimkaotused olid 2. maailmasõjas 40. miljonit! Kusjuures 1945a. Berliini lahinguga kaotas Punaarmee miljon sõdurit!
Urmas23. juuni 2019, 07:45
Žukov oli selline, kellele reasõduri elu ei maksnud mitte midaga. Saksa kindralid arvestasid, et Saksamaa on sõdurite poolt vähemuses ja arvestasid ja hindasid iga sõdurit, Žukov lõi massiga! Aga praegu Venemaa oma 135 miljonilise rahvaarvuga ei saa iialgi 500 miljonilise Ameerika vastu! Praegu lööb Ameerika massiga pisikest Venemaad!
Urmas23. juuni 2019, 07:00
Praegu on vabadus ja võib rääkida mis arvad! ENSV ajal räägiti ainult kodus, mida arvati, koolis ja tööl räägiti seda mida pidi arvama. Inimesed olid orjad! Ainus lohutus oli Soome TV! See ei olnud sotsialism, vaid feodalism! Õnneks, et ma lõpetasin keskkooli Gorbatchovi ajal ja viskasin sõjakomissariaadis oma sõjaväepileti valvelauda ja teatasin, et okupatsiooniarmees ma teenima ei hakka! Kuna oli 1980 lõpp ja Gorbatchovi sula, siis mingeid repressioone ei järgnenud! Aga hea aeg see küll ei olnud! Praegu on võrreldes sellega paradiis! Toona ei olnud poes midagi saada.
Putinoididel on muidugi võimatu endale tunnistada, et Venemaa plaanis ise euroopa hõivamist.23. juuni 2019, 01:46
Punavägede staabid olid varustatud topograafiliste kaartidega vastase maade - Saksama, Poola, Tšehhoslovakkia, Ungari ja Rumeenia alade kohta. Samas praktiliselt puudusid kaardid omaenese territooriumi kohta. Mistõttu tekkis taganedes tohutu segadus. Staabid ei osanud käske anda, alluvad neid täita. Samas olid staabid varustatud sõnaraamatutega. Saksa, poola, rumeenia j.n..keeltes. Et saaks kohalikke ning vange küsitleda. Näiteks; kus asub tee? Kus on laod? kus saab toitu ja kütust? Lähim linn? Kas lähedal on vaenlasi? Millele need viitavad, kas plaanitud kaitsetegevusele või ründele?
moderaator on taas jaol.23. juuni 2019, 01:36
Kahjuks ei luba meie moderaator kirjeldada, mis vahe on vägede pealetungiks ja kaitseks paigutusel. Need erinevad ju üksteisest nagu päev ning öö. Seda õpitakse igas sõjakoolis. 1941.a. NSVL piirile paigutatud punaväed olid asetatud kaitse seisukohalt absurdselt, kuid pealetungi silmas pidades vaat et geniaalselt. Ainult et sakslased jõusid ette ja ründasid kõige suurema segaduse ja t0huvapohu ajal. Saksa ordnung ja logistika! Nemad alustasid oma vägede piirile paigutamist hiljem kui venelased, kuid said ikkagi mitu nädalat varem asjad paika. Ja ründasidki esimesena. olles ise jõult nõrgemad.
Tubli eesti mees oled23. juuni 2019, 00:39
Läänest toodav ajalugu on sind lummanud. A kuidas meeldiks Sileesias sütt kühveldada? Ukrainas saksa mõisniku juures põldu kõblata? Nii, kuis sakslaste plaanid eestlastega olid...
kolla22. juuni 2019, 23:36
Pane ikka tähele ,sest see tont kes on õppinud selgeks ühe omateada vägeva sõna verbaalne on see samune venelane nonuh ja jajah kes elab lampkastis ja armastab heietada kehavedelikest.
kolla22. juuni 2019, 23:29
Stalini liinilt uuele liinile kolimine oli pooleli ja nii ei toiminud korralikult kumbki liin.Taganeti küll n.ö. vanale liinile aga seal ei olnud enam ei laskemoona ega relvastust.Need mõned paugud mis sealt tehti olid rohkem paanilise taganemise katmiseks.
Vene youtube22. juuni 2020, 23:29
Vene kanalites on süüdistusi, teemal, kuidas neid Poola jagamisega aasta eest oma kindlustatud positsioonidelt välja meelitati ja siis neid abitukesi reeturlikult lagedal maal rünnati.
kolla22. juuni 2019, 23:02
putin ilmselt teab,et seekord USA neid enam kõrvupidi pa sa st välja tirima ei hakka ja suuremat sõda venemaa üksi vastu ei peaks.
njah22. juuni 2019, 22:30
keerulised ajad loovad tugevaid persoone- hetkel on selleks valmis ainult venemaa, kes tahaks juba ammu uut suuremat võidukat sõda. Gruusia ja Ukraina territooriumi okupeerimine on samasugune väike algus. Venelaste II maailmasõda algas miskipärast palju hiljem, kui tema naabritel, kui venelased neid okupeerima asusid- võõra kodu maatasa tegemine pole neile sõda- sõda on siis, kui võõrad kodus!
kolla22. juuni 2019, 22:03
Vaimuhiiglane zukov saatis Smolenski maanteele saksa soomusvägede vastu kaks diviisi ratsaväge,tagasi tuli ainult mõni lonkav suksu aga samal ajal seisis teisel pool moskvat terve kantamirovi diviis mis oli mõeldud suure juhi päästmiseks.Kel on huvi vaadake dubist dokfilmi zukovist"Soldat ne zelet"
ajaloohuviline22. juuni 2019, 21:14
Venelastel oli juba valmis ründeplaan "Groza". Selle raames mobiliseeriti 1941.a. kevadel miljoneid nõukogude reservväesi "kordusõppuste" sildi all ja koondati läänepiirile. Kolhoosidelt võeti "õppuste" jaoks kümneid tuhandeid traktroid ja veoautosid. Samuti saadeti piirile kuni miljon raudtevagunit sõjamaterjale. Relvad, varuosad, laskumoon, toit, rõivad, vedelkütus, meditsiinivahendid, hobustetoit j.n.e. Seejuures ei olnud kogu see meesehulk paigutatud mitte kaitsepositsioonidele vaid ründepositsioonidele, otse piiri vahetusse lähedusse. Staapidele jagati välja sõnaraamatud ja maakaardid.
RossaBarba22. juuni 2019, 20:34
Mis Nõukogude Liidu piir? See joon asus ju keset Poolat ja Rumeeniat.
külm talv22. juuni 2019, 19:32
Venelane õppis Talvesõjast väga palju. Ka seda, et pakane võtab maha kui riietus on kehv.
lihtsalt lisan22. juuni 2019, 19:27
Ära pane tähele. Tal verb.aalne kõh.ulah.tisus.
Teeline22. juuni 2019, 19:11
mady / täna, 16:41 - le. "Teise maailmasõja ohvrite arvu ei ole võimalik täpselt öelda. Kõige levinum on väide, et hukkus ligikaudu 62 miljonit inimest: teljeriikide (Saksamaa ja selle liitlaste) poolel 11 miljonit ja Nõukogude Liidu ja selle liitlaste poolel 51 miljonit."
22. juuni 2019, 19:03
kuidas eesti siis vaba on kui meid brüsselist juhitakse ja brüsseli seadused maksavad rohkem kui eesti omad?
22. juuni 2019, 19:01
mis s1tasti see uuesti ja seekord tuleb eesti piir vasta hiina müüri.
22. juuni 2019, 18:59
sa t1bla H ei tea ajaloost midagi,aga ennem 100x sakslane kui vene okupant.
22. juuni 2019, 18:46
Tsensuursus ja sõnavabaduse puudulikus!
See Urmas22. juuni 2019, 18:05
näib olevat palgaline arvamuskujundaja. Tegelikult siiski vaevalt. Selline oleks küündimatuse pärast juba ammugi lahti lastud, kuna tema tekstid annavad soovituga võrreldes sootuks vastupidise efekti. Ei muud, kui üks hullu visadusega lahmimine, kus ilmsed faktivead ajavad üksteist taga. Kõige tõenäolisemalt on ta lihtsalt haige inimene. Igatahes, ENSV aega ta ise küll näinud ei ole.
Urmas22. juuni 2019, 17:42
Mida see külm loeb??? Talvesõja ajal 1939-1940 a. külmusid SSSR sõdurid surnuks. NSVL armee ei suutnud ja ei olnud valmis talvel sõdimiseks!
22. juuni 2019, 17:37
Kindlasti ei lootnud Saksamaa kindralid NSVL vallutamist 4. kuuga!!! Nad alustasid preventatiivset sõda!
Kas 22. juuni 2019, 17:34
valida Hitler või Stalin ,siis ma oleks valind ilmselt Hitleri,oleks saksa keele ära õppind ja eland nagu jõukas sakslane või aaria eestlane,saksa impeeriumis.
Eesti 22. juuni 2019, 17:27
jaosk oli kaks halba tsenaariumi,kas elada Vene veidruste ja võimu all või Saksa veidruste ja võimu all. Sakslaste kultuur ja veidrused tundusid normaalsemad,aga kas me oleks õnnelikumad olnud seda ei tea,vaevalt,aga täna on meil küll põhjust õnnelikud ja rõõmsad olla,sest Eesti on vaba.
tagalarinne22. juuni 2019, 17:21
Mady, pane eesliinil hukkunutele lisaks ka veel tagalarindel hukkunud. Tööpatid, sõjatehased, transport jne, jne. Need on venelastel alati kokku arvutatud. Lisaks siis ka veel taganejad kes trahviroodudega otse eesliinile, lahingusse saadeti jne, jne. Nii saadki selle suure arvu. Saksamaa kohta on olemas ka samuti kaks arvu, ainult eesliin ning eesliin pluss tagaliin.
Urmas22. juuni 2019, 17:13
N-Liit oli täielik anekdoot, uue korteri said reeglina venelased, poes ostes sai sõimata Eesti keelt rääkides, samuti polikliinikus jne... Siis sai kuulata lugusi, kuidas Venemaa meile kultuuri tõi!
mady22. juuni 2019, 16:41
Venemaa inimkaotused II maailmasõja ajal olid 27 miljonti inimest. Rindel sai surma 8,8 miljonit.
väga külm talv22. juuni 2019, 16:16
oli 1941 aasta talvel. Ning Saksa armee oli arvestanud ainult 3-4 kuud suvel sõdimisega. Ei olnud talveriideid ega talvekütust. Lisaks sellele tahtsid Saksa sõjamasinad saada korralikku kütust, mitte masuuti millega Vene tankid sõitsid.
kommentaaridest paistab,22. juuni 2019, 16:11
nagu tahaks vaprad eesti grenaderid uut katset teha?
Riigi tähtpäevade muudatuse eelnõu22. juuni 2019, 16:02
Palume lisada lipupäevade hulka 22. juuni kui rõõmupäev ja 9. mai kui leinapäev. Vastavalt ka lipuheiskamise kord.
H22. juuni 2019, 15:29
Kahju jah sa oleksid praegu kartulikoori söönud ja talle lapsi sünnitanud heh
22. juuni 2019, 15:20
Tegelikult 12 kommentaari, kuid üleval, et 29. Müstika.
marx22. juuni 2019, 15:16
kahju jah, et vähe vussi läks :(
Urmas22. juuni 2019, 14:27
Mul on venelastest töökaaslased, tööd teha nad ei viitsi! Sisuliselt, mina töötan neile palga välja! Ja nad on veel nii ülbed ja mölakad!!! Venelane tööd teha ei oska, ega viitsi!!! Parewm on Ameerikat kiruda!
Urmas22. juuni 2019, 14:23
Eestimaa on pisikene riik ja ma tunnen, et ma oma töökohal teenin oma tööga kohalikele venelastele palga välja!!! Nad on nii lollid ja keeleoskamatud!!!
Horros22. juuni 2019, 14:16
"... Saksa saadik von Schulenberg ..." Äkki oli siiski Friedrich Werner von der Schulenburg, kes oli Saksa diplomaat Venemaal ja kelle Hitler lasi 1944 ülesse puua.
Urmas22. juuni 2019, 14:11
Ameerika tegi toona lollisti, et ei rünnanud SSSR ja viskas aatomipommid Jaapani linnade peale!!! Ameerika oleks pidanud ründama toona nõrka ja sõjast laastatud Venemaad!!! Siis oleks jäänud hilisem külm sõda ja praegune Venemaa surmaeelne tõmblemine ära!
lugeja22. juuni 2019, 14:11
Varajane jaanide tähistamine võib halvasti mõjuda ka soo.lestiku tervisele. Võtab lihtsalt põhja alt ära. Kas mitusada tuhat eestimaalast, kes elavad väljaspool eestit on ulme? Kas eestimaa toodab konkureerivaid arvuteid, jalgrattaid, mobiiltelefone, pesumasinaid jne... Riik või asi, kui midagi toota ei osata.
Eelmise pealkirja täpsustus22. juuni 2019, 14:05
Winston arvas,et tapetud sai vale siga... Seda mõistis kogu Euroopa.
R22. juuni 2019, 14:03
Venemaa rahvaarv on 141,9 miljonit [4], maailma riikide seas on Venemaa rahvaarvult üheksas
Peale sõda sõjaaegne Inglise peaminister Winston ütles,et tegelikult eksitusetõttusai tapetud vale s22. juuni 2019, 14:02
Lihtne ja loogiline järeldus 2.-st Maailmasõjast Euroopas.
Saksa kuulipilduja22. juuni 2019, 13:29
Meie eestis peame jaanipäeva, venelased võtavad viina,et sõda algas.Sõja kaotajad elavad palju paremini,saksamaa,jaapan kui võitja venemaa kes ainult meenutab.Venemaa inimkaotused olid nii suured sellepärast,et purjus sõdureid aeti rinnaga peale saksa tõhusa tehnika vastu.
@Sakslased..22. juuni 2019, 13:05
Ja hiljemalt USA ründamisega (kui?) oleks neil lõpp olnud. Aga vähemalt maailma vaenlane N.Liit oleks hävitatud.
Urmas22. juuni 2019, 13:04
Venemaa rahvaarv on ju praegi 130 miljonit ja midagi toota nad ei oska!!! Kus on Venemaa mobiiltelefon?! Televiisor!? Korralik auto!? Nad vegeteerivad ainult oma maavarade ja gaasi toel, midagi korralikku toota ei osata! Strana klounov!
Urmas22. juuni 2019, 12:56
Miks need 6 miljonit venelast, kes Ameerikas elavad kodumaale ei kipu? Mitu miljonit neid veel Prantsusmaal on? Venelane on nagu tarakan, kes läheb parema elu peale! Mõistust eriti ei ole, aga tahab hästi elada!
Urmas22. juuni 2019, 12:51
Kas 6. miljonit venemaalast, kes elavad Ameerikas on ulme? Kas venemaa toodab konkureerivaid arvuteid, jalgrattaid, mobiiltelefone, pesumasinaid jne... Suurriik aga toota midagi ei osata, arvatavasti sellepärast, et Lenini ja Stalini ajal hukati kõik insenerid!
arvamus22. juuni 2019, 12:47
Mingit nn Suurt Isamaasõda pole olnud.Algas stalinismi vastane ülestõus, mille käigus paljud Euroopa rahvad- sakslased, rumeenlased,soomlased, itaallased, hispaanlased, taanlased, ungarlased jpt andsid vene rahvale internatsionaalset abi, et kukutada vetejanulise diktaatori võim.
Urmas22. juuni 2019, 12:47
Rootsi jäi puutumata, Šveits jäi puutumatta! 3.Reich oli tegu! Eestimaal võeti Saksa armeed vastu vabastajatena, Ukrainas samuti! Lilledega tervitati Saksa sõdureid, sest haisvatest tualetipotis nägu pesevatest sovieti klounidest ja nn. kultuuritiijatest oli kõigil kopp ees!
lugeja22. juuni 2019, 12:38
Kui keegi väidab täna, et Venemaa rahvaarv on 130 miljonit, ja seal on olematu tööstus, siis sellest võib järeldada vaid ühte, varajane jaanipäeva tähistamine on mõjunud. Muud midagi.
22. juuni 2019, 12:29
Kuigi jah 130 miljoni inimelust räägitakse, kui seda hiina genotsiidi rääkida 4 miljonit.
See sõda nõudis 80 miljonit inimelusid, Suur osa venemaal ja euroopas22. juuni 2019, 12:27
See oli sõda mida ei jätnud mitte ühtegi riiki puutumata. 5 reich oli juba nii kaugele jõudnud et Bakuu ja moskva oleks läinud hitlerile sünnipäeva kingiks.
22. juuni 2019, 12:10
Muidu, NSVL ründas Soomet Talvesõjas samuti ilma sõda kuulutamata! Mis puudutab Barbarossa rünnakut, siis saksamaa andis Berliini suursaadikule öösel sõjakuulutuse üle!!! Venelased valetavad, et Saksamaa ründas ilma sõda kuulutamatta.
Urmas22. juuni 2019, 12:06
Saksamaa oli liiga pisikene, et soovida tervet Euroopat või sõdida Ameerikaga!!! Praegu on ka Venemaa oma 130 miljonilise rahvaarvuga ja olematu tööstusega võimeti sõdima Ameerika 500 miljonilise ja võimsa tööstusriigi vastu, unistada ju võib!
Urmas22. juuni 2019, 12:02
Seda kõike teati! Hitler alustas ennetavat sõda, sest kartis, et Stalinistlik SSSR ründab Saksamaad! Ei olnud toonased kindralid nii lollid, et midagi ei teadnud, teadsid!!!
Urmas22. juuni 2019, 11:58
Mine oma Rossiaga Venemaale!!! Saad 10 000 rubla palka!
Urmas22. juuni 2019, 11:56
Müstika on see,et SSSR kaotas 20-40 miljonit inimest, aga Saksamaa kes sõdis NSVL vastu, Prantsusmaa, Inglismaa,USA, Austraalia, Kanada jne... vastu kaotras ainult 6. miljonit??? Müstika ja Venemaal ei oleks 9. mail midagi pühitseda, vaid leinata! Vene strateegia oli, mitte sammugi tagasi, iga hinna eest ainult edasi ja miljoneid sõdureid tapsid NKVD nn. tõkestusväed! Taganejad lasti maha!
Barbarossa kaotus22. juuni 2019, 11:54
Selles, et sakslased kaotasid, on nad ise kõvasti süüdi. Keegi neist ei osanud ette kujutada seda, et nad peavad tankide-lennukite kütuse kohale vedama tuhandete kilomeetrite kauguselt, Rumeeniast ning Ungarist. Ning mis oli sadat moodi takistatud, kasvõi selle tõttu, et Valgevenes ning Ukrainas käis kõva raudteede lõhkumine partisanide poolt.
Urmas22. juuni 2019, 11:50
Toonane Saksamaa oma 70. miljonilise rahvaarvuga, kes sõdis veel Prantsusmaa, Poola, Tšehhi partisanidega ja Inglismaaga, ei saanukski seda Barbarossa plaani võita, sest sõdureid ei jagunud! Kirss tordil oli veel Ameerikale sõja kuulutamine! Ameerika Boing pommitajad tampisid kogu Saksamaa sõjatööstuse maa-tasa!
Sakslased..22. juuni 2019, 11:43
tahtsid ikka tervet Euroopat enda kätte saada. Venemaa vallutamise järel oleks järgmine olnud Inglismaa. On olemas dokumendid, et seejärel oleks rünnatud Ameerikat.
Oleks22. juuni 2019, 11:33
ma toona elanud,oleksin ka siiralt rõõmustanud,kuid ega ma seda poleks tahtnud,et sakslased alatiseks siia oleks jäänud!Samas oleksin tahtnud n liidu täielikku hävingut!
Mäletan,kui hea meel oli.22. juuni 2019, 11:12
Mu sel ajal elanud sugulastel ja tuttavatel selle uudise üle.Et ehk nüüd tuleb punasele põrgule lõpp. Nad ei olnud rikkurid.Tavalised tööinimesed.Eks nad 1940.a. ka natuke uskusid,et töörahva võim jne.Aga juba mõne kuu järel avanes neilegi reaalsuses kurb tõde.
lugeja22. juuni 2019, 11:06
Sakslane ennetas ja jäi ajalukku kui kallaletungija. Kaitsja pool saab see-eest alati sümpaatia olenemata tema riigi ühiskonnakorrast.
Euroopa Liit22. juuni 2019, 10:43
Lõppkokkuvõttes saksamaa ikka liider euroopa liidus.Venelane joob viina ja meenutab mõ bobedili.Venemaa tahtis euroopat vallutada.Operatsiooni nimi oli "Graza"-häike.Sakslane ennetas,uurige ajalugu.