Foto on illustreeriv – tegemist ei ole maailma äärega!Foto: Pixabay
Maailm
27. märts 2019, 11:27

LAPIKU MAA JAHIL: vandenõuteoreetikud valmistavad ette kruiisi maailma äärele (37)

Lapiku Maa vandenõuteoreetikud valmistavad ette kruiisi Antarktikasse, mis peaks nende väitel tõestama, et Maa pole kerakujuline, teatab Tech Times.

Kruiis, mida korraldab Ülemaailmne Lameda Maa Konverents, peaks kõigi eelduste kohaselt startima 2020. aastal. Nende eesmärk on jõuda Antarktikasse, kus loodetavasti leitakse jäätunud barjäär, mis tähistab maailma äärt.

Lapiku Maa kogukonnas eksisteerib erinevaid arvamusi, milline see paljukõneldud lame Maa ikkagi välja näeb. Üks levinumaid kujutluspilte on selline: Maa on lapik ketas, mida ümbritseb jääbarjäär, mis takistab kõigel üle planeedi ääre kukkumast. Vandenõuteoreetikute sõnul võib barjäär olla kilomeetreid lai ning 50 meetrit kõrge. „Jäämüür hoiab ookeane tagasi. Maadeavastajad on seda barjääri nimetanud Antarktikaks,“ väidab Lameda Maa Kogukond.

Kruiisile minevaid „lamemaalasi“ võivad ees oodata mitmed raskused. Kruiisilaevade navigatsioonisüsteemid on ehitatud teadmisega, et maakera on kerakujuline. Pea kogu maailma läbi sõitnud endine kruiisilaeva kapten Henk Keijer väidab, et laevade GPS tugineb 24 satelliidile, mis loomulikult arvestavad maa kumerust. Vandenõuteoreetikutel võib tekkida raskusi ka sellise laevameeskonna kokku kogumisega, kes arvaksid, et Maa on lapik. „Ma pole kunagi kohanud laevakaptenit, kes usub, et Maa on lame,“ teatas Keijer.