Teet Märtman sai vanglast välja.Foto: Robin Roots
Krimi
16. jaanuar 2019, 13:07

EKSKLUSIIVFOTOD | Skandaalne ärikaksik Teet Märtman sai vanglast välja (64)

„Võsareporteris“ kuulsaks saanud ropu suuga Teet mõisteti mullu oktoobris vangi süüdistatuna alaealisega vahekorras olemises, prostituudi peksmises ning mitmetes ehitustööde kelmustes. Vahi all viibis ta juba möödunud aasta kevadest. Täna, kolmapäeva keskpäeval, pääses mees taas vabadusse. 

„Võsareporteri“ saatest tuntud ärikaksik Teet Märtman (32) (endise nimega Kääpa) vabanes Tallinna vanglast täna päeval kell 11.32. Märtman on vangis viibinud alates 16. maist.

Teet ei soovinud intervjuud anda ja teatas, et temal on väga kiire. Küsimuse peale, mis ta oma eluga peale hakkab ja millised on ta edasised plaanid, vastas mees lakooniliselt „ei kommenteeri“ ja tormas sõprade juurde, kes ootasid teda vangla parklas.

Teet oli vanglast väljudes rõõmus ja rõõsa, kinnimajast võttis ta ühes väikese kotitäie kaasavara.

Teet Märtman mõisteti vangi mullu sügisel. Harju maakohus määras talle karistuseks kolm ja pool aastat, millest tuli kohe ära istuda kaheksa kuud. Ülejäänud karistus on tingimisi ja kui Teet on seaduskuulekas, siis ta vangi tagasi minema ei pea.

Vanglakaristus mõisteti talle mitme juhtumi tõttu. Näiteks jäi Teet süüdi selles, et ta 2016. aasta 20. oktoobri õhtupoolikul astus oraalsesse suguühtesse alaealisega, kellele oli eelnevalt lubanud teo eest maksta 150 eurot.

Harju maakohus mõistis Teedu süüdi ka juhtumis, mis lõppes prostituudi katkise lõualuuga.

2015. aasta 2. mai varahommikul ei jäänud Märtman rahule teenusega, mida pakkunud prostituudile oli ta andnud ettemaksuks 70 eurot. Pettunud kliendina küsis Teet makstud raha tagasi, kuid sellest intiimteenuste pakkuja keeldus. Teet püüdis seejärel raha prostituudi kotist kätte saada, kuid samuti edutult. Seepeale lõi Teet prostituuti viis korda rusikaga näkku, tekitades ohvrile muuhulgas luumõrasid lõuga ja paremasse silmakoopasse.

Kuid see pole veel kõik. Harju maakohus mõistis Teedu süüdi ka kümnes juhtumis, mille puhul pettis mees inimestelt raha välja. Tema skeem oli iga juhtumi puhul võrdlemisi sarnane. Teedu petuskeemidest ehitussektoris saate pikemalt lugeda siit.

Teet Märtman sai tuntuks 2010. aastal Peeter Võsa juhitud telesaates „Võsareporter“, kus figureeris koos kaksikvenna Tiit Märtmaniga, kes lasi töömeestel tänavakive paigaldada, ent jättis neile töö eest tasumata.

„Võsareporteri“ keskne kangelane oli tookord Tiit, ent ekraaniaega sai ka Teet, kes sõitis oma musta Mercedesega kohale, et vaadata, kas seal on ka tema töömehi. Ei olnud.

Tiit Märtman vahistati mullu oktoobris, kui ta tuli Norrast kodumaale.  „Mees kannab praegu karistust. Lisaks sellele esitas politsei talle kahtlustuse teises kriminaalasjas, kuna meil on alust kahtlustada, et ta võib olla seotud vähemalt kümne kelmuse toime panemisega,“ ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Margus Lellep Õhtulehele.