Foto: Epic Games
Esport
27. november 2018, 12:54

PETTURID PLATSIS! „Fortnite'i“ miljonidollariline avatud turniir sattus sohitegijate küüsi

Pole kahtlustki, et praeguses ajahetkes on üheks maailma kõige populaarsemaks mänguks Epic Gamesi poolt loodud tulistamismäng „Fortnite Battle Royale“. Oma laiahaardelisest hoolimata on teos e-spordi mõistes siiski alles lapsekingades.

Seda iseloomustab ideaalselt ka nende Winter Royale nime kandev internetiturniir, mille esimesed kvalifikatsioonid toimusid möödunud nädalavahetusel. Kahjuks takerdus Ameerika Ühendriikide poolne osa võistlusest üpriski ilmselgena tunduva komistuskivi otsa – sohitegijad.

Üheks ohvriks oli professionaalne Fortnite'i mängija Turner „Tfue“ Tenney, kes kvalifikatsiooni kolmandas raundis ootamatult kuuliga pihta sai, vahendab ESPN. Konks seisneb aga asjaolus, et noormees peitis ennast parajasti nähtavust halvaval tihedal maisipõllul.Konkreetne tõend vastaste pettusest saabus aga mõni hetk hiljem, kui enda vigastusi siseruumidesse lappima läinud Tfue kiirelt maha nopiti. Esmalt oli ohvriks sein tema ja vaenlase vahel, seejärel tema pea.

Viimaseks kirstunaelaks oli hilisem videokordus, kus oli selgelt näha, et kuulid saadeti Tfue poole teele ebaausal teel, ehk vastane kasutas aimboti abi. Tegemist on abiprogrammiga, mis otsib vastased üles ning neid ei pea isegi sihtima, et pihta saada. Noore atleedi ebaausal teel saadud kaotust jälgis samal ajal striimi vahendusel umbes 90 000 inimest.

Muidugi polnud Tfue ainuke, kes petiste kätte langes. Kuna Winter Royale oli varasema kahe võistlusega (Summer Skirmish ja Fall Skirmish) võrreldes avatum – toimus kogu asi internetis ning osa võisid võtta kõik, kel vähegi soovi – leidus hulganisti ka neid, kelle nina haistis miljonit dollarit ja selle saamise nimel oldi valmis ka petma.

Epic Gamesile esitati nädalavahetuse jooksul ohtralt kaebuseid, ent mänguarendaja tegeles nendele vastamisega ääretult minimaalses koguses. Tfue jaoks ei olnud tegu aga eduka turniiriga. Kvalifitseerimiseks oli vaja jõuda vähemalt 27. kohale, tema lõpetas aga positsioonil, mis kandis numbrit 28. 

„Ma pole seda mängu kunagi varem niivõrd palju vihanud,“ ütles noormees oma striimi lõpus.