Foto: Tootja
Maailm
30. oktoober 2018, 09:18

18+: kalender paneb kokku tuunitud Trabandid ja kaunid daamid

Ehkki aasta lõpuni on veel aega, on esimesed 2019. aasta kalendrid juba väljas. Tunnustatud Saksa fotograaf André Groß otsis kokku tosina heas korras Trabanti ja kutsus kaunid daamid autodega koos poseerima 2019. aasta Super Pappe erootilise kalendri tarvis.

Ida-Saksamaa oldied ja alasti kaunitarid ühel pildil ei saa tähendada muud kui suurt müügiedu. Nii annabki Trabandi kogukond igal aastal välja... oma erootikakalendri. Siinkohal olgugi puritaanid hoiatatud – pildigaleriid on kõike muud kui ontlikud. Seda nii autode kui kaunite daamide osas.

Fotograaf André Groß teab, milliseid nuppe vajutada, et nostalgikutel mõistus kaoks ja nad oleksid valmis soetama endale järjekordset kalendrit, kus piltidel kohtab sotsialismiajastu üht legendaarsemat autot, Trabanti ehk Trabit. Kaksteist ületuunitud autot ja kaunitari nädalaks fotolaagrisse, ja tehtud see järjekordne hitt ongi.

Erootika polegi point

Erootika on vaid kõrvalprodukt, sest märksa kangemat kraami saab tänapäeval pea tasuta igast netiurkast. Nii et alasti naisekeha pole ammu enam midagi eriskummalist või keelatut, küll aga jääb Trabisid järjest vähemaks – eriti neid, mis kollektsionääride poolt hoole ja armastusega ja mõnikord ka veidra huumorimeelega korda tehtud.

Trabi on peaaegu Saksa DV sünonüüm ning André Großi otsitud autode seas on mitu sellist, mis asetavad kunagise sotsiaaldemokraatia edevasse kõverpeeglisse – kodukootud disain, ülevõlli tuuningud ning väikesest väetist Trabandist saab üleöö Leukoplasti-pommituslennuk. Kratsiks või silmad peast, kui kaunitar seda kõike oma kohalolekuga ei leevendaks.

Vaid 2000 õnnelikku saavadki „Super Pappe 2019" omanikuks, rohkem neid kalendreid lihtsalt ei trükita. Trabide kommuuniga saab sõbruneda Facebookis Super Pappe lehel, kalendrit saab veel osta Amazoni veebipoest.

Et tegu on traditsioonilise erootikasugemetega autokalendriga, võib sealtsamast Amazonist soetada endale ka varasemate aastakäikude Super Pappesid.

Trabandi põnevast ajaloost ja olemusest loe ning kalendrigaleriid vaata Acceleristast.