Foto on illustreeriv.Foto: Pixabay
Maailm
9. oktoober 2018, 22:20

EI MINGEID LILLEKESI EGA LIUMÄGE: perepea ehitas koduaia võidusõidurajaks

Mu kodu on mu kindlus .... ja driftimisrada. Umbes nii võib öelda autospordihull abikaasa ja kahe lapse isa Takeshi Teruya, kes ohverdas koduaia ja hulga raha, et saada igal võimalikul hetkel oma kirega tegeleda.

37-aastane Takeshi Teruya on pärit Jaapanist, aga 2007. aastal kolis ta Uus-Meremaale, kirjutab LadBible. Jaapanis poleks mees iialgi suutnud kinnisvara osta, aga kiividemaal soetas Teruya 2013. aastal Hamiltoni majapidamise ning asus seda muutma oma unistuste koduks.

Umbes 100 000 euro eest krundiga maja ostnud mees tahtis lasta selle juurde ehitada võidusõiduraja, kuid see osutus liiga kalliks. Nii ostis bensiinipea ülesfreesitud asfalti ja ehitas maja ümber 130-meetrise raja ise. Selleks kulus meie vääringus 4500 ringis.

„Olen kõige õnnelikum mees Uus-Meremaal. Olen driftimist armastanud sellest ajast alates, kui sõitma õppisin,“ sõnas mees. „See on mulle rohkem kui hobi, see on mu elu. Aga Jaapanis on maa haruldane ja väga kallis ja seal pole sisuliselt võimalik isegi unistada kasvõi väikese krundi omamisest.“

„Kui ma nägin seda krunti, siis mõtlesin, et see on ümber maja kulgeva driftimisraja jaoks hea suurusega ja siis läksid mõtted pööraseks,“ lisas Teruya. „Maailmas on palju bensiinipäid, kellel on ägeda välimusega superautosid või võidusõiduautosid või mida iganes, aga kui paljudel on ümber oma kodumaja kulgev ringrada?“

Väikese eelarvega Teruya õnneks juhtus läheduses elama veel viis tehnikasõpra, kes aitasid tal raja valmis ehitada. Aga õnneliku rajaomaniku abikaasa Yoshie pole sugugi tehnikahull ning tema leiab, et mees on lapsikum kui nende kaks tütart.

„Milline terve mõistusega inimene ehitaks omaenda kodu ümber võidusõiduraja?“ küsis ta. „Ta on küll isa, aga paistab, et ta pole täiskasvanuks saanud.“

Ajapikku on naine siiski võidusõidurajaga leppinud, sest kui mees oma Nissan Skyline 370GT-ga ümber kodu ei drifti, leiab rada teistsugust kasutust. Naise sõnul saavad lapsed oma tõukerataste ja vudivelodega ringrajal tuuritada ja neid ei pea selleks enam parki viima.

Fotosid ümber kahe lapsega pere kodumaja kulgevast driftimisrajast saab vaadata SIIT.