Foto: Pixabay
Maailm
13. september 2018, 19:36

MURULRASSIJAD, VAIELGE VASTU: 11 põhjust, miks golf ei ole sport (2)

Järgnev arvamuslugu tekitab kahtlemata päris palju pahameelt ja vastuväiteid golfisõprade seas. Nimelt on AskMeni autor Michael pannud kirja 11 põhjendust, miks golf tema arvates teps mitte spordiala pole. ÕL Mehele lubab: kui mõni Eesti golfifänn tahab neile vastu vaielda ehk omalt poolt panna kirja põhjuseid, miks golf siiski sport on, siis avaldame tema mõtted esimesel võimalusel. Aga seniks golfivaenaja nägemus.

1. Seda mängitakse kottpükstes ja villases kampsunis

Ja nad kannavad vahepeal isegi vihmavarjusid. See pole sport, see on töölemineku riietus!

2. Selleks ei pea vormis olema

Oled kunagi näinud golfimängijat higistamas? Või jooksmas? Mina ka mitte. Tund aega golfimängu põletab vaid 360 kalorit, sellest poole moodustab jalutamine. Kui hiljuti järjestati sportlikkuse järgi 60 spordiala, siis sai golf 51. koha – jäädes alla lauatennisele ja vaid pisut edestades vibusporti. Olen söönud tervislikumaid pitsasid.

3. Ka olümpiaalana ei peeta seda vääriliseks

Pärast 112-aastast pausi toodi see 2016. aastal Rios tagasi. Neli maailma tippmängijat keeldus olümpial osalemast, tuues ettekäändeks Zika-viiruse.

Foto: Pixabay

4. Seda mängivad tüütud inimesed

Sinu paks ülemus, kel on halb hingeõhk. Sinu äi, kes tahab lihtsalt oma naise eest pääseda. Ja kui sind kaasa kutsutakse, on sul kohustus nendega neli tundi suhelda.

5. See on kõrtsimäng, mida mängitakse õues

Lööd pulgaga palli auku. Inimesed plaksutavad. Piljard käib ju ka samamoodi? Golf polegi muud kui hiigelsuuruses piljard.

6. Seda on telerist jama vaadata

Puuduvad emotsioonid ja draama, kommentaator mõmiseb midagi ilma kohta. Kõik on väääga aeglane.

7. Seda võib mängida ka vanana või invaliidina

Tiger Woods võitis 2008. aastal US Openi, kuigi mängis vigastuse tõttu ühel jalal. Profigolfi mängitakse ka 70ndates eluaastates ja Tom Watson oleks peaaegu võitnud suurturniiri 59-aastasena. Sportlikkust on siin raskevõitu leida.

8. Seda valitsevad vidinad

Golf ei ole mees mehe vastu või mees ürgjõudude vastu. See on mees ja masinad – nagu vormel 1, aga ilma kiirenduseta. On õudusttekitavalt kallid klubid. On vahemaa mõõtmise seadmed, hooandurid, GPS-seadmed ja muud tehnikavärk. Eriti laisad mängijad liiguvad aukude vahet bagiautos.

Foto: Pixabay

9. Hea jalutuskäik rikutud

Mark Twain ütles golfi kohta, et see on hea jalutuskäik, mille rikub väike valge pall. Golfirajad on sageli imelistes maakohtades, rannikul, parkide ja mägede lähistel. Jaluta looduses ilma raha maksmata ja premeeri end pärast ühe õllega maakõrtsis.

Foto: Pixabay

10. See on elitaarne

Golfiklubid kipuvad olema pompöössed vaid-liikmetele-enklaavid, kuhu reeglina pole teretulnud need, kes ei ole kesklassi kuuluvad keskealised valged mehed.

11. See meeldib Donald Trumpile