Metallica kontsert tänavu Itaalias: Lars Ulrich ja James Hetfield. Viimane on vähemalt minevikus paistnud silma liigagi tõsise viskilembusega. Foto: SIPA/Scanpix
Maailm
31. august 2018, 17:16

FÄNNINÄNN: Metallica andis välja oma viski ja käekella

Raskeroki klassiku Metallica fännid saavad peatselt muusika saatel rüübata bändi samanimelise laulu järgi nimetatud „Blackened“ viskit. Ning aega saavad thrashisõbrad sealjuures vaadata Nixoni käekellalt, mis kaunistatud samuti Metallica stiilis.

Metallica lõi mesti viskimeistri Dave Pickerelliga ning sündis albumi „...And Justice For All“ ühe pala nime kandev segunaps (burboon e ameerika viski, rukkiviski ja iiri viski) „Blackened“.

Lõplik lihv anti joogile raskeroki helidega: tootja teatel pommitati tünnipandud viskit Black Noise’i nime kandva erilise süsteemi abil madalasageduslike helidega, et jook sügavamale vaati poeks ja rohkem tammevaadi puidumaitset võtaks.

Pruunikas naps on 45 kraadi kange ning spetsialistide kinnitusel löövad esimese lonksuga ninna ja maitsemeeltesse kõrbenud karamell, tamm, mesi ja kerge vürts. Järelmaitse peaks olema pikk, tasane ja kergelt kreemine.

Metallica viskit saab veebist ette tellida ja valitud turgudel jõuab jook müügile septembri lõpus. Pudel maksab 43 dollarit ehk ca 37 eurot. BroBible kirjutab veel, et kõigiga 5000 müüdavast viskipudelist kaasneb Spotify ja Apple Musicu playlist.

Foto: Kuvatõmmis/metallica.com

Metallica fännidel ei tasu muidugi unustada, et lõpp on must ning kui palju viskit – isegi, kui see pole purgis – juua ja mõelda, et miski muu ei loe, siis võib siseneda Une-Mati. Ja üleüldse on liigse alkoholitarvitamisega nii, et ühel peatselt päeval võib keegi kiriku läheduses küsida: kellele lüüakse hingekella ...

Aga need raskerokisõbrad, kes kangele napsile või sellega koos eelistavad ägedat tehnikat ja stiili, saavad endale soetada Metallica käekella. Kellatootja Nixon on loonud üheksa ajanäitajat, mida kaunistavad Metallica albumite kaanekujunduse detailid ja mis kannavad ka bändi loomingust inspireeritud nimesid.  

Foto: Kuvatõmmis/metallica.com