Foto: AFP/Scanpix
Maailm
14. august 2018, 14:39

MÄNGUSÕBRAD NIHELEVAD: millal ilmub „GTA VI“?

Võib üsna kindlalt eeldada, et ülipopulaarse pahade poiste videomängu „Grand Theft Auto“ kuuendat osa me niipea ei näe, leiab BroBible. Aga miks see „GTA VI“ end nii kaua oodata laseb? Sel on mitmeid põhjuseid.

* Äsja ilmus mängutootja Rockstar võimsa uue mängu „Red Dead Redemption II“ treiler. Too märulisaaga jõuab poelettidele oktoobris. Kuna Rockstar teeb ilmselt kõige vingemaid avatud maailma stiilis action-videomänge, siis ei kõla just väga loogiliselt, et firma omaenda tootele konkurendi tekitaks. Sest „RDD-st“ arvatakse samuti saavat võimas hitt.

* Pole erilist põhjust uut „GTA-d“ teha, sest „GTA V“ müüb endiselt väga hästi. Saaga viies osa on pea viis aastat olnud peaaegu pidevalt USA edukamate videomängude edetabeli 20 parima seas. „GTA V“ ilmus septembris 2013 ja varsti on seda müüdud 100 miljonit ühikut. Kõigi aegade müüdumate mängude tabelis on see „Tetrise“ ja „Minecrafti“ järel kolmandal kohal.

* „GTA Online“ on väga võimas, sest Rockstar on sellesse omajagu investeerinud ja see tasub ära. Netiversioon andis pea viis aastat tagasi ilmunud viiendale osale kõvasti värsket hingamist.

* Rockstaril kulub võimsa open-world mängu kallal nokitsemiseks omajagu aega. „GTA III“ ilmus aastal 2002 ja neljas osa ei jõudnud mängukonsoolidesse enne 2008ndat. Ja „GTA V“ tuli, nagu juba märgitud, aastal 2013. Graafika ja mängitavuse tase on kõrgemaid kui kunagi varem ja selle viimistlemine nõuab ka rohkem aega. Kindlasti ei tahtnud Rockstar ka oma talente ja ressursse kahte meeskonda lüüa ja kahe eraldi mängu kallal tööle panna – mõlemad oleksid nii saanud õhukesevõitu.

* Mängutootjalt oleks mõistlik uue „GTA-ga“ seni passida, kuni Sony ja Microsoft on toonud välja oma uued konsoolid. Uus Xbox tööpealkirjaga „Scarlet“ peaks ilmuma 2020. aastal. Ka Playstation 5 jõuab eelduste kohaselt poodidesse 2019 või 2020. Niisiis peame ilmselt uut autode ärandamise mängu veel ligi kaks aastat ootama.