"Counter-Strike: Global Offensive" turniire on kodumaal toimunud varemgi, ent iganädalane liiga on Maarjamaal esmakordne.Foto: Tiina Kõrtsini
Spordivaria
21. mai 2018, 12:55

VIRTUAALNE SPORT MASSIDESSE! Algust teeb esimene kodumaine e-spordiliiga (5)

Kohalik e-spordimaastik on astumas üüratut sammu. Areenile siseneb nimelt esimene suurejooneline e-spordiliiga Gamerly E-sports League, mis alustab ülekannetega juba eeloleval teisipäeval, 22. mail. Liiga esimeseks proovikiviks saab maailmas ülipopulaarne tulistamismäng „Counter-Strike: Global Offensive“.

Korraldajate sõnul on eesmärkideks nii e-sport laiematesse massidesse tuua kui ka anda kohalikele tulevikulootustele parimad võimalused arenemiseks. Iganädalane liiga oleks suurepärane võimalus praegu amatöörtasemel mängivatele noortele, et astuda see vajalik järgmine samm ning vähendada vahet professionaalsete e-sportlastega.

Liigat kantakse üle kaks korda nädalas. Teisipäevale asub võistlustulle 32 meeskonda, kes selgitavad omavahel välja need tiimid, kes laupäeval veerandfinaalides kokku saavad. Kui teisipäevadel keskendutakse pigem vaid mängulisele poolele, siis laupäeval lahatakse vabamas vormis nii finaalmänge kui ka eelnevaid nädala sündmuseid juba stuudios, mida väisavad potentsiaalselt ka mõned tuntumad Eesti näod ja nimed.

Mujal maailmas on e-sportlased juba aastaid virtuaalse madinaga oma taskuid rahaga täitnud ning ka eestlased pole erandiks. Kuuldavasti teenib samuti „Counter-Strike’i“ mängiv 21-aastane Kevin „HS“ Tarn ühes kuus rohkem kui Eesti Vabariigi president, aastaid „Dota 2“ mänguga pildis püsinud 28-aastane tartlane Clement „Puppey“ Ivanov on aga oma elu jooksul mängimisega teeninud tervelt 1,46 miljonit dollarit.

Turniirist võtab osa korraga 32 meeskonda. Praegu on veel viimane hetk enda tiim võistlusele kirja panna, sest ees ootavad au, kuulsus, auhinnafond ning, mis kõige tähtsam - kogemus! Täpsem info korraldajate kodulehel.

Vaata Gamerly E-sports League esimest ülekannet juba homme, kell 19.00 Õhtuleht.ee vahendusel!