Foto: Pixabay
Maailm
20. märts 2018, 16:16

Motivatsiooni ja inspiratsiooni: 7 raamatusoovitust mehele

Oled sa lugemise fänn või mitte, aga võib päris kindlalt öelda, et need alltoodud mehi inspireerivad raamatud on just see, mida sul on vaja, et oma igapäevasele rutiinile uuesti elu sisse puhuda. Sest elus pole midagi masendavamat kui inspiratsiooni, või veelgi hullem, motivatsiooni puudus. Vähemasti väidab nii FHM.

ÕL Mehele on FHMiga igati nõus selles, et iga mees peaks vahepeal jätma kõrvale telesaadete vahtimise orgia ja haarama paberkandjal vana kooli raamatu järele. Need teosed räägivad armastusest, ärist, rahast, mõjutamisest, poliitikast ja kõigest muust, mis meest puudutab. Sealjuures ei ole need tingimata standardsed eneseabiraamatud ja neid lugedes ei hakka kindlasti igav. Ning kõik teosed on ka eesti keeles täiesti olemas.

Jack London „Kõnnu kutse“

20. sajandi algus ja toonase inimese lootused, pettumused ja toonased arusaamad romantikast. Kangelaslik koer seisab valiku ees: elu inimeste maailmas või naasmine loodusesse.

Paulo Coelho „Alkeemik“

Inspireeriv lugu eneseavastamisest, mis kombineerib maagia, müstika, teadmiste ja imede elemente ja nendib, et tähtis on kuulata oma südant ja järgida oma unistusi.

Stephen R. Covey „Väga efektiivse inimese 7 harjumust“

Seda peetakse üheks kõigi aegade kõige inspireerivamaks raamatuks. Nii äri-kui eneseabiraamat, mis eestikeelse kokkuvõtte kohaselt aitab seitsme harjumuse omandamise läbi „lõpetada ennasthävitava käitumise kodus ja tööl ning saavutada meelerahu ja enesekindluse“.

Dale Carnegie „Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi“

Kuus nippi, et sa inimestele meeldiksid, 12 viisi panna inimesi enda moodi mõtlema, üheksa viisi inimeste muutmiseks ilma pahameelt tekitamata ja palju muud.

Walter Isaacson „Steve Jobs“

Põhineb kahe aasta jooksul tehtud enam kui 40 intervjuul Jobsiga ja lisaks veel sadade tema lähedaste ja kolleegide intervjuudel. „Haarav jutustus loova ettevõtja Steve Jobsi käänulisest eluteest; kõrvetavalt eredast isiksusest, kelle täiuseiha ja raevukas tegutsemistung tekitasid pöörde kuues tööstusharus: personaal- ja tahvelarvutite, animatsiooni, muusika, telefonide ning e-kirjastamise vallas.“

Sun Tzu „Sõjakunst“

Lisaks sõjale saab Sun Tzu 2500 aastat vanu mõtteid rakendada ka paljudes teistes eluvaldkondades.

Aldous Huxley „Hea uus ilm“

1930ndatel kirja pandud teos, mis ennustas 21. sajandi kohta, et see saab olema maailm, kus „valitsevad massimeelelahutus, tehnoloogia, meditsiin ja farmaatsiatooted, keelitamise kunst ja eliidi varjatud mõju“. Päris hirmuäratav.