Foto: Pixabay
Maailm
9. jaanuar 2018, 10:32

MUUSIKA KÄIMA JA HIGISTAMA: need olid mullu populaarseimad treenimislood

Voogedastuskanali Spotify teatel oli mullu kõige striimitum trennilugu teist aastat järjest Eminemi „Till I Collapse“ (eesti keeli „Kuni kokku kukun“). Ning see polnud ainus Eminemi pala, mida nii jooksjad kui raua tõstjad treenimise kõrvale eriliselt kuulda armastavad, kirjutab Men’s Health.

Muusikakanal märkis, et „Till I Collapse“ on „üks Spotify elujõulisemaid trennilugusid, mis ilmub tabeli tippu üha uuesti ja uuesti“. Ning lisaks oli Emineni 2002. aasta hitt „Lose Yourself“ (taas trenni suhtes põnev tähendus – eesti k näiteks „Kaota ennast“ – toim) oli maailma popimate treenimislugude edetabelis viiendal kohal.

Muidugi ei kuula trennihundid vaid tagasitõmbunud klassikuid. Spotify andmetel tegid selle kasutajad enam kui 25 miljonit trenniks mõeldud esitusloendit ning väga paljud lisasid enda omasse ka muusikamaailma värskemaid tähti. Teisel kohal oli Post Malone’i lugu „Rockstar“ ning ka murdsid end mullu vormiajajate muusikatabelisse nii Dua Lipa kui Camila Cabello.

10 maailma kõige popimat trennilugu olid 2017. aastal järgmised:

Eminem „Till I Collapse“

Post Malone „Rockstar“

Eminem „Lose Yourself (Soundtrack Version)“

Kendrick Lamar „HUMBLE“

Axwell /\ Ingrosso „More Than You Know“

J Balvin (feat. Beyoncé) „Mi Gente“

Camila Cabello „Havana“

Jax Jones „You Don’t Know Me (Radio Edit)“

Dua Lipa „New Rules“

Kanye West „POWER“

Kui sa ise trennitegemiseks oma esitusloendit koostada ei viitsi, siis aitab sind samuti Spotify. Voogedastuskanali enda teatel on nende kõige populaarsemad trenni-playlist’id „Beast Mode“, „Cardio“, „Run Wild“ ja „Workout Twerkout“.

Spotify pidi oma teates treenimismuusika kohta ära märkima ka kurva trendi. Trennimuusika kuulamine hakkab tõusma kohe pärast 1. jaanuari ja kõige rohkem kuulatakse vastavaid esitusloendeid 24. jaanuari paiku. Jaanuari lõpus hakkavad kuulajanumbrid aga märgatavalt kukkuma ning sõbrapäeva aegu on need juba madalamad kui muru.