MoskvaFoto: AFP / Scanpix
Maailm
3. november 2017, 23:59

VENEMAAL KAVANDATI REVOLUTSIOONI? FSB tegi kahjutuks Artpodgotovka rakukesed (29)

Venemaa Föderatsiooni Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) teatas reedel, et katkestas liikumise Artpodgotovka rakukese tegevuse Moskvas, kus liikumine kavandas 4. ja 5. novembril administratiiv- ja politseihoonete ründamist eesmärgiga korraldada Venemaal revolutsioon.

Moskva alal on leitud ja kahjutuks tehtud Artpodkotovka liikumise konspiratiivse rakukese seadusvastane tegevus, mille täideviimine oli kavandatud üheaegsetele ekstremistlikele aktsioonidele 4. ja 5. novembril administratiivhoonete süütamistena, kasutades süütesegusid, ning politseitöötajate ründamisena eesmärgiga provotseerida massikorralagedusi, teatas FSB reedel Interfaxile.

FSB teatel on kinni peetud kõik rakukese liikmed ning konfiskeeritud 15 süütevedelikupudelit.

Julgeolekuteenistuse teatel on kahjutuks tehtud Artpodgotovki rakukesed ka Krasnojarskis, Krasnodaris, Kaasanis, Samaaras ja Saraatovis.

Kinnipeetute suhtes algatatakse kriminaalasi, mis käsitleb terroriakti. Uurimise huvides kinnipeetute andmeid ei avaldata, teatas FSB.

FSB-le teadaolevalt on registreerimata regioonideülese liikumise Artpodgotovka ning samanimelise internetiprojekti loojaks Vjatšeslav Maltsev. Liikumise eesmärgiks on korraldada Venemaal revolutsioon.

Oktoobris tunnistas Krasnojarski krai kohus Artpodgotovka äärmusorganisatsiooniks, kirjutas Interfax.

7. novembril möödub 100 aastat Venemaal toimunud pöördelistest sündmustest, mida ajalooteaduses tuntakse ka Suure Oktoobrirevolutsioonina.