Bob Hoskins kehastas 1993. aasta filmis „Super Mario Bros.“ nimitegelast.Foto: kaader filmist
Maailm
5. oktoober 2017, 11:41

VÄGIVALDNE LOOMAPIDAJA: Itaalia torumees lõi lemmiklooma rusikaga pähe (3)

On ju teada, et vahel võib isegi kõige lahkema naeratuse taga tegelikult suur õelus peidus olla. Täpselt sama saab öelda ka ühe maailma kuulsaima videomängutegelase kohta.

Nimelt selgus hiljutises jaapanikeelses intervjuus, et kõigile tuttav Super Mario ei olegi nii sõbralik mehike, kui algselt tunduda võib. 1990. aastal Jaapanis ilmunud „Super Mario World tutvustas maailmale esmakordselt rohelist loomakest Yoshit, kelle seljal ratsutades oli Mariol kergem liigelda ja vaenlasi alistada. Samuti oli loomakese üheks omaduseks esemeid ja vaenlasi enda keelega kinni haarata ning neid alla neelata. Nüüd, 27 aastat hiljem, selgus, et selle tegevuse esilekutsumiseks lõi kõhukas torumees oma lemmikloomale rusikaga pähe, mille tulemusena Yoshi üllatusest keele pikalt suust välja ajas.

Mängu ametlik kunst kujutab aga situatsiooni, kus Mario löömise asemel Yoshile vaid sõrmega osutades teada annab, kui viimasel vaja keelt kasutada. Teose arendajate Takashi Tezuka ja Shigefumi Hino sõnul oli algselt tegu siiski löögiga (ning täpselt seda kujutatakse ka mängu animatsioonis endas), ent ühel hetkel arvati, et inimestel hakkab Yoshist kahju ning sõrmeosutamisest sai ametlik seletus.