Siin ta on! Ken! Ja Ken! Ja veel kõik teised Kenid.Foto: Vida Press
Maailm
12. juuli 2017, 18:08

Tuleviku Ken-nukud on paksud, peenikesed ja eri rassidest (6)

Barbie meessoost kaaslane Ken on alati oma tüdruksõbra varju jäänud. 2004. aastal teatas mõlema nuku tootja, mänguasjafirma Mattel, et nukupaari suhe on läbi. Nüüd on Ken tagasi ja loodab populaarsust saavutada eriilmelise välimusega, kirjutab meesteajakiri GQ.

Tegelikult on Ken "tagasi" juba 2006. aastast, kui Barbie oma poiss-sõbra mängumajja tagasi lubas. Keni välimus on pea sama äratuntav kui Barbie endagi oma: blond, sinisilmne, väga musklis, pisut opaka naeratusega ja ilma meessuguelunditeta.

Nüüd võib Ken olla tõmmu nahaga, peas afropatsid. Ta võib olla asiaat. Ta ei pruugi enam musklis olla, vaid täitsa peenike. Või hoopiski pisut laiem. Barbielgi on ju erineva välimusega sõbrannasid (punapea Midge, brünett Teresa ja mustanahaline Christie). Kõigil uutel Kenidel on aga sama pruut: Barbie. Segane värk, miks Barbie sõbrannad üksi jäävad, samas kui peategelane ise naudib mitme eri mehe tähelepanu.

Mõnel uuel Kenil on ka moekas pats ehk "manbun" Foto: Vida Press

Seni on Ken temaga mängijatele õpetanud, et õige mees on musklis, päevitunud valge mees, kes on naisest pisut pikem (ja eunuhh). Nüüd on Kenid väheke eripalgelisemad. Kas kunagi tuleb poelettidele ka tavalise naise mõõtu Barbie?