Foto: Kuvatõmmis / Instagram / billywhizz
Maailm
6. juuli 2017, 14:51

MEES, KES EI ANNA ALLA: avariis jalad kaotanud nooruk naasis võidusõiduauto rooli

Aprillis – mõned nädalad enne 18-aastaseks saamist – tegi briti F4-kardisarja sõitja Billy Monger kiirusel 193 km/h ränga avarii ja temalt amputeeriti mõlemad jalad, kirjutab Aplus. Tänaseks on noormees juba roolis tagasi. Ja kui enamikule sellise loo läbielanuist piisaks rajale naasmisest, siis Mongeril on suuremad eesmärgid.

Rallimeeskond Team BRIT koosneb endistest või tegevsõjaväelastest, kes on vaimselt või füüsiliselt vigastada saanud, ent võistlevad täie tervise juures olevate konkurentide vastu. Monger sai võimaluse testida nende ralliautot: Fun Cupi eriliselt kohandatud kestussõidumasinat, mis näeb välja nagu Volkswagen Beetle. Noormees katsetas kaht erinevat rooli ja nüüd lihvib oma sõidutehnikat.

"Me tahame invaliiduse normaalseks muuta ja oleme arendanud välja kõige arenenuma kätega kontrollitava tehnoloogia, mis laseb meie sõitjatel teistega võrdsel tasemel võistelda," teatas Team BRITi asutaja Dave Player. Mehe teatel pakutakse Mongerile tuge sel perioodil, kui ta uurib, kuidas oma võidusõitja karjääri jätkata.

Billy Mongeri teatel tahaks ta nüüd võistelda 24-tunnisel Le Mansi võidusõidul ja on juba kohtunud Prantsuse võidusõitja Frédéric Sausset'ga, kes kaotas haigusele mõlemad jalad ja käsivarred, aga mullu nimetatud võistluse läbi tegi. Kohtumine olevat olnud inspireeriv. Aga sajaprotsendiliselt ei ole mees veel midagi otsustanud.

"Uurime erinevaid võimalusi, selgitamaks, mis võiks tulevikus minu jaoks parim olla," ütles Monger Sky News'ile. "Seoses mu taastumisprotsessiga on palju tööd, aga kõik edeneb kenasti ja oleme lootusrikkad, et saame varsti tagasi rajale."