Vürtsikas toit pole ainult maitsev, vaid ka tervislik. Kapsaitsiin, aine, mis piprad tuliseks teeb, võib aidata ainevahetuse ja südame tööd, olles kaitseks südamehaiguste ja diabeedi vastu.
Ajakirjas Men’s Health on ühe õige krehvtise kastme retsept, mida võid määrida šašlõkile, tilgutada taco vahele või kasutada mistahes meelepärase toidu vürtsitamisel.
Sul läheb vaja:
450-500 ml vett
200 ml valge veini äädikat
10 hakitud jalapeno pipart
1 kooritud küüslauguküüs
Pool teelusikatäit soola
1. Pista kõik koostisosad potti ja keeda umbes 5 minutit.
2. Võta pliidilt ära, lase jahtuda ja käi blenderiga üle, kuni segu on ühtlane ja pehme.
3. Kalla segu läbi väga õhukese sõela purki ja sulge see korralikult.
Tahad väljakutset? Lisa veel üks-kaks habanero või punase tšilli pipart. Uhh!
Kommentaarid (0)