Eesti

"21. sajandi metsavennad" on ÕL lugudesari, kus õpetame tänapäeva meestele metsas ellujäämise nippe

21. SAJANDI METSAVENNAD I: ai-tših, ai-tšah ehk Sissejuhatuseks põgusalt 20. sajandi metsavendadest (27)

LISA KOMMENTAAR

oh ja10. jaanuar 2017, 20:23
to Ärge, 19:02, 9. jaan.10. jaanuar 2017, 10:34
Euroopas käibki partisanisõda linnades. Moslemite vastuhakk valgele mehele, ongi tänapäeva partisanisõda. Meile räägitakse "rahuvalvajatest". Tegelikult on kõik vaid naftas kinni. Energia on aastaid vaid kallinenud.
Ants Rannula10. jaanuar 2017, 05:54
Tere hommikust ,TSENSUUR!
Ants Rannula10. jaanuar 2017, 05:53
Kas saite ka kõigest aru?
MGM9. jaanuar 2017, 22:00
Metsavendlus on tänapäeval võimatu juba seetõttu, et iga erametsaomanik tõttab kohe teatama sinna, kus vaja, kui keegi tema metsas ringi askeldab.
METSAVEND 9. jaanuar 2017, 21:26
Räägiks ühest Löuna Eesti erilisest aktivistist ,kes tuias mööda metsi . See tegelane oli Tartus hiljem NKVD pealik Eeri vöi Eerih Vuks . Tüüp lasi mööda metsi ringi ja mängis metsavenda ,et plaani täita . Löpp oli sellel tegelasel vastav tema teenetele ,kuna oli tegemist padujoodikuga siis vöttis nöuks minna sinna kus väidetavalt oli tookord ENSV ajal monopol ja algus oli palju lubav kuna relva ähvardusel kamandas terve pere seina äärde aga oh önnetust jäi tooli peale magama soojas toas .Edasi läks nagu minema pidi ja perepoeg sai joosta abi järgi . Saabus miilits ja areteeris endise KGB tegelase ja siis oli tegelane pigis kuigi vastavalt teenetele oli saanud isegi mingi kilbi ja mööga ordeni mis oli suht haruldane tuli köigist ordenitest ja privileegidest loobuda kuna vastasel juhul oleks reaalselt vangi pandud aga seda kartis kui kurat välku .Samas toimus tegelase elukohas läbiotsimine mille tulemusena saadi hulgaliselt relvi ,et oleks jätkunud terve pataljoni jaoks ja mis köige hullem isegi kuldhambaid saadi kätte mingite kilupangedesse peidetuna ja rääkimata muust varastatud varast .Tolleaegne miilits oli laus jahmunud sellise leiu peale aga mingit halastust polnud kuigi oli tegemist suht jöhkra KGB tegelasega . Kogu lugu juhtus 80 aastate alguses Tartumaal ja vastab töele .
juss9. jaanuar 2017, 20:54
Nüüd pole isegi suuremat masti astroloog vaja olla,et taibata - uut metsavendade seriaali enam ei tule. Pole enam lihtsalt lähiaastateks metsast halli haisugi järel - rmk selle eest meeleheitlikult hoolitseb progresseeruvate röövraietega :))
Punaste Küttide Väljakult ...656109. jaanuar 2017, 20:25
...hirmul on suured silmad. Nüüd aastaid hiljem näeme ,et kohtupidamise ilust jäädi ilma kuna KGB polnud avameelne vaid osutus hoopiski jahtijaks pooleks. Augustil polnud muud võimalust kui kaduda. Aastaid hiljem mõistetakse ajastule ajaloolaste poolt tähendus mis kujundab valikuid tulevastele põlvedele. Maa just siin ei värise ja hiidlained ei uputa kuid ohtlikumaidki asju on olemaski. "Kalalkäik" .
Tegelikult9. jaanuar 2017, 20:17
Paljud põgenesid lihtsalt metsa, et mitte sattuda küüditamise ohvriks. Kuid kahjuks oli ka igasuguseid pätte nende seas, kellel puudus igasugune austus inimelu suhtes. Sageli tasuti metsas olles tapmisega kunagist solvumist või pruudiga tantsimist, seega absoluutselt kõike oli.
Mis teha9. jaanuar 2017, 20:46
nüüd on ka absoluutselt kõike. Igasuguseid solvujaid, looduse häbiplekke ja pioneerijuhtide vägistajiad ( ise partorgina leotas tilli ja tulistas selga aga süüdistab surmani kedagi teist )
Elmar9. jaanuar 2017, 19:22
Olgem realistid. Sarnane metsavendlus ei saaks enam uuesti toimuda, sest meestel metsas ei oleks lihtsalt süüa mitte midagi. Peale 2 MS oli veel kõikides külades talusid, mis, hoolimata ülikõrgetest maksudest, suutsid metsavendi omatoodetud toiduainetega varustada. Ja juba siis pidid suuremad salgad lisaks veel kommunistide majapidamisi, poode ning meiereisid röövimas käima. Kui 1949. aasta märtsis küüditati märkimisväärne osa metsavendade toetajatest Siberisse ja ülejäänud taluinimesed astusid "vabatahtlikult" kolhoosidesse ( kuhu kuuluval majapidamisel tohtis enda kasutuses olla vaid pool hektarit aiamaad ning vägagi piiratud arvul koduloomi), oli ka metsavendade toitlustamine sama hästi kui läbi. Edaspidi sai vaid röövida ning sellega võimude teravdatud tähelepanu alla sattuda. Oli ka võimalus keegi tuttav poodi vajalikku kraami ostma saata, aga siis pea alati keegi hakkas pärima- milleks sulle nii palju toitu ja sigarette?
Tänapäeval on külad tühjad, poleks kartuleidki piisavalt saada. Leivast rääkimata, kes seda enam kodus küpsetab. Ja ega vastane ka loll pole, toiduaineid saab alati eraomandist konfiskeerida ning normeeritult müüa, kui tekib kahtlus metsavendade toetamises. Kui selle peale hakata päevast päeva röövima, siis varsti on kaasinimestega läbisaamine tuksis ja miilits/sõjavägi kammivad metsi seni, kuni kõik metsavennad käes ja olukord saab "normaliseeruda".
Oh Elmar9. jaanuar 2017, 21:27
mets on liha ja kolhoosi lehmasid täis :)
Sul läks lõpp käest tiba9. jaanuar 2017, 21:57
Mitte miilitsad ei kammi metsi, aga NATO ja EU ühispolitsei ikka.
Lihtne10. jaanuar 2017, 01:07
See on sama asi erinevate nimedega.
troon10. jaanuar 2017, 12:04
Nüüd kammimad metsi maaameti ja maksuameti troonid, kes siis vastavalt metsa juurdekasvule sulle igal aastal maamaksu vastavalt tõstab.
Oi kui vahva!9. jaanuar 2017, 19:18
Kas talumehi röövima ka õpetatakse?
Aga alaealisi pioneerijuhte vägistama?
Selga tulistama nt naabrimehele?
Ärge9. jaanuar 2017, 19:02
tehke endale illusioone!Metsavendlus sellisel kujul nagu see oli möödunud sajandi keskel-ei ole tänapäeval enam võimalik sel lihtsal põhjusel,et maalt on kadunud toidubaas ja üldse pole eriti enam olemas eraldiseisvaid majapidamisi maal.Kui süüa(ja sõbralikku talu!)pole,kestab metsavendlus täpselt niikaua kui toidupakid otsa saavad.Ka väikseid maakauplusi ei ole enam,kust samuti saaks üht-teist.Lisaks eelnimetatule on METSAD maha võetud ja tänapäeval inimeste liikumine lihtsalt ja odavalt jälgitav droonidega.(soojuskaamerad jne.)Tänapäeva metsavendlus hakkab toimuma linnades,kus see on ainukesena võimalik,sest sipelgapesast konkreetse sipelga leidmine on meie vaenlasele päris kõva pähkel ja ma ei usu hästi,et nad terve linnatäie maha tapaksid.Olgu,kuidas on,kuid potentsiaalsele vaenlasele tuleb siinviibimine võimalikult ebameeldivaks ja eluohtlikuks teha!
Vanamees9. jaanuar 2017, 19:01
Sellist aega ei tule ,väikesed poed ,külakeskused kadunud ! Ei kujuta ette , et n.t. Ülemiste keskusesse metsavennad viina järgi läheks !
Kuusik9. jaanuar 2017, 17:53
Metsavendasi on lābi aegade kuusikuteks peetud.
Täitsa õige9. jaanuar 2017, 20:49
erilised kuusikud on vennad donbanda ja luganda ning nende ristiisa jewrussia
Pööriöölane9. jaanuar 2017, 17:42
Ja kunagi pole välistatud ka järjekordne MRP. Läbi aegade on väikeriigid olnud suurtele ainult peenrahaks, mida võib ilma süümepiinadeta ära anda või millegi vastu vahetada. Ja kõik lepingud on tühipaljas paber, mis reaalses elus ei maksa punast krossigi.
Teil venemaal9. jaanuar 2017, 18:08
Küll jah, kultuurmaades siiski lepinguid täidetakse.
Jajah10. jaanuar 2017, 10:03
seda see Saksamaa muidugi polnud!
Pööriöölane9. jaanuar 2017, 17:39
Ega seegi aeg kaugel ei pruugi olla, kui neid oskusi jälle vaja läheb! Mida suurem agoonia Euroliidus algab ja mida räpasemaks ta muutub, seda lähemale ka see aeg tuleb.
Või euroliidus?9. jaanuar 2017, 18:07
Piitritrollidel on ikka väga kõva käsk antud et samastada EU ja CCCP! Aga see ei õnnestu teil, sest nii lolli eestlast ei ole, kes ei ta mida tegi NKVD ja KGB. Nii, et teeni oma kopikaid.
Krat9. jaanuar 2017, 18:16
Need pole metsavennad, vaid partisanid, kes eurooplaste eest varjavad.