Foto: Aldo Luud
Ilu ja mood
1. november 2016, 10:44

GALERII | MOVEMBER! Võta eeskuju: nemad olid ja on Eesti kõige kõvemad vuntsikandjad (4)

Novembris lõpetavad teadlikud mehed oma ninaaluse raseerimise, et lüüa kaasa iga-aastases ürituses nimega Movember. Ühe kuu jooksul vuntse kasvatades teadvustatakse ja teadustatakse sellega meessoo suurimaid terviseprobleeme: eesnäärmevähk, munandivähk, vaimne tervis, enesetapud. ÕL Mehele valis välja ja koondas galeriisse Eesti kõige tuntumad vuntsikandjad, kellelt saame sel kuul stiili osas eeskuju võtta.

Telesaatejuht Kaidor Kahar on tänaseks vuntsi- JA habemekandja, kuid valikusse pääses, kuna on vuntside poolest Eesti stiilsemaid ja 36-aastasena ka nooremaid teada-tuntud isikupäraste vuntside kandjaid. Tema vuntsiloost saab lugeda SIIT

Foto: Heiko Kruusi

Saatejuht, kirjanik, kalamees ja multimees Vladislav Koržets on tuntud oma kollakate hülgevuntside pooleks, tänaseks näib ta olevat neid aga veidike kokkupoole kärpinud. Küll aga on fakt, et kui mõnda meest ei kujutaks vuntsidega ette, siis Koržetsit ei kujuta ette ilma nendeta.

Foto: Alar Truu

Poliitik Siim Kallase vunts on alati olnud konkreetne ja hästi trimmitud kitsas riba. Ehkki aastad on lisanud omal ajal süsimustadesse vuntsidesse omajagu halli, peavad paljud naised tänini Kallast just oma vuntside poolest igati šarmantseks meheks.

Foto: Arno Saar

"Magnumi" Tom Selleckit mäletate? Eestis on tema hästihooldatud ja tihedale vuntsile võrdne vastu panna vaid muusik Üllar Jörbergil.

Foto: Aldo Luud

Legendaarse ekspolitseiniku Koit Pikaro morsavunts on sedavõrd legendaarne, et sellest võttis omal ajal enda näokarvade kasvatamisel eeskuju isegi USA wrestlingustaar ja näitleja Hulk Hogan. Arvate, et oli vastupidi? Ei saa olla, Pikaro on Hulksterist neli aastat vanem.

undefined Foto: Albert Truuväärt

Poliitik Kalle Klandorf mõjub oma soliidsete vuntsidega kuidagi rahustavalt ja soliidselt. Kadestamisväärselt tihe karvakasv ja toekas pikkus, ometi täpselt selline, et elamist ei tohiks häirida.

Foto: Teet Malsroos

Kaks nädalat tagasi möödus kaks aastat dirigendi, poliitiku ja koomiku Tarmo Leinatamme lahkumisest. Tema tütar Kris on võtnud nõuks aidata kaasa Eesti meeste tervise parandamisele ja terviseteadlikkuse tõstmisele meeste seas. Selleteemalist lugu saad lugeda SIIT. Ehkki Leinatamme vunts oli veidi hõre ja sagrine ning kohati ajas ta selle ka maha, ei kujuta me teda ilma selleta – ega väikese mokahabemeta – ette. Tarmo Leinatamme vunts oli ja on üks monumente meeste tervisele. Millele me kõik peaksime sagedamini ja tõsisemalt mõtlema.

undefined Foto: Aldo Luud