Foto: TIINA KÕRTSINI
Maailm
5. august 2016, 11:02

5 põhjust, miks treenimine teeb sind rohkem MEHEKS

Art of Manliness palus trennispetsialistil kirjutada loo jõutreeningutest ja sellest, kuidas seostuvad need mehelikkusega. Too leidis, et see on väga hea teema, sest jõutrenn täpselt selles seisnebki. 

1. Enesekindlus. Mida tugevam sa oled, seda rohkem on sul lihaseid. Mida rohkem lihaseid sul on, seda enam põletad kaloreid. Jõutrenn kasvatab lihaseid ja samas kahandab su keharasva. Näed parem välja ja ka tunned end paremini.

Sinu poolt saavutatud inspireerib sind ka teistes su elu valdkondades. Edu toidab edu. Tunned end enesekindlamana nii enda suhtes kui ka selles, mida suudad teha. Ja see on meeste defineerimise puhul iseloomujoon number üks: enesekindlus.

2. Testosteroon. Jõutreening ja raskustes tõstmine kergitab su testosteroonitaset. Tõstetud testosteroon tähendab rohkem lihaseid, vähem keharasva ja kasvavat libiidot. Testosteroon on Mehe hormoon.

Sa ei pea oma testosterooni tõstmiseks ostma peent treenimisvarustust. Lihtsalt mine jõusaali ja tee nädalas läbi kolm 30-minutilist treeningprogrammi.

3. Vastutustunne. Tahad raha: tööta. Tahad tüdrukuid: lähene neile. Tahad kasvatada lihaseid ja kaotada rasva: osta jõusaali liikmekaart. Jõutrenn õpetab sulle, kuidas olla oma enda tuleviku suhtes vastutustundlik.

4. Hobi. Kanepi suitsetamine, õlle joomine, videomängude mängimine ... need kõik võivad pakkuda lõbu, aga pikemas perspektiivis pole neist kasu. Hangi päris hobi. Tõsta raskusi, kasvata lihaseid, vabane õllekõhust, saa tugevamaks.

5. Koopamees. "Treenimine on koopamehe tegevuste aseaine." – Mark Rippetoe.

Kui teed pingutavaid seeriaid raskustega kükke ja kangitõstmist, siis saad aru, mida Rippetoe silmas peab. Jõutrenn äratab sinu sees midagi üles. Midagi sellist, mis paljude inimeste puhul on varjusurmas: mees olemise.