Romet Oone viskel.Foto: Taavi Nagel
Maailm
20. aprill 2016, 15:44

Hobikäsipallur pakub sõpradega proffidelegi konkurentsi (3)

Põlva on väike Lõuna-Eesti linnake, mis on tuntud oma ... No tegelikult ei olegi eriti millegipoolest väga tuntud. Sealt on küll pärit näiteks Jakob Hurt, Venno Loosaar ja Oliver Kruuda, seal tehakse piimatooteid ja sinna kerkib Eesti esimene liginullenergia-koolimaja. Aga Põlvas on läbi aegade mängitud kõrgel tasemel käsipalli ja kauneimat värvi medalite alal on kohalikule Servitile aja jooksul ainsana suutnud tõsisemat konkurentsi pakkuda kauge Kehra. Põlva on selline käsipallikants, et isegi hobi korras käsipalli harrastajatest koosnev esiliigaklubi Põlva TunMan tuli detsembris kulmineerunud Eesti karikavõistlustel proffide järel kolmandale kohale. Rääkimata sellest, et eelmisel nädalal krooniti TunMan teist korda Eesti esiliiga meistriks. Õhtuleht.ee Elustiil vestles veidi tiimi mängija ja spordidirektori Romet Oonega (32).

Mida sa leivateenimiseks teed?

Olen Põlva spordipoes müüja-mehaanik-hooldusmees, oleneb aastaajast.

Ja põhiline hobi on käsipalli mängimine?

Ongi ainuke hobi põhimõtteliselt.

Kuidas sa selle ala juurde jõudsid?

Ei mäletagi täpselt, algklassides. Kalmer Musting (Serviti peatreener – toim) pani oma esimest käsipallivõistkonda kokku. Läksin esimesse trenni ja siiamaani olen selle juurde jäänud.

Mis on see nõiduslik faktor, mis sind käsipalli juures hoiab?

Meeskonnasport on mulle alati meeldinud – just see, et saad seda harrastada meeskonna ja sõpradega. Ja käsipall on hästi mitmekülgne ala. Sealt on mulle tulnud ka võrkpalli-, jalgpalli- ja korvpallioskused. Maakonna meistrivõistlustel on mängitud kaasa kõiki kolme ala lisaks käsipallile.

On sul kunagi olnud ka ambitsiooni profitasemel mängida ja ka näiteks Serviti enda ridadesse pääseda?

Ei ole. Servitist näiteks Kristjan Muuga ja teistega koos alustasingi, aga õpinguteed viisid mingil ajal Tartusse ja siis jäi see pooleli. Tollel ajal profivärki polnud veel kujunenud ja sellist ambitsiooni kunagi ei tekkinud.

Kahekordne Eesti esiliiga meister, karikavõistlustel kahe profitiimi järel pronks ... väga kõva meeskond. Mis TunMani saladus on?

Esiteks see, et paari aasta jooksul on meile tulnud Servitist väga kõva põhjaga käsipallureid. Lisaks see, et me ei ole vormi käest andnud. Põhituumik käib ikka jooksmas ja jõusaalis, näeb natuke ise ka lisaks saalitrennile vaeva. Ja meeskond on selline, et maru hästi sobivad kõik kokku – need, kes tulid ja endised. Võib-olla see on siis see võti.

Oled Põlva TunManis kirjas kui spordidirektor. Mis amet see selline üldse on?

Sai lihtsalt pandud selline nimetus. Tegelen kõiksugu suhtlusega, näiteks käsipalliliiduga: nimekirjad, kodumängud, kohtunikud, kes tulevad ... Ka olen ise see, kes seda võistkonda komplekteeris. Olen mehi mängima kutsunud ja ka pushin neid tagant, et nad ikka käiks ja teeks. Niivõrd-kuivõrd tegelen ka sponsorite ja kõige muuga, trenniskäimised ja muud asjad.