26. oktoobril sõitis tramm Koplis rööbastelt välja.Foto: Kristina Vene/Erakogu
Krimi
26. oktoober 2011, 14:18
Uudist täiendatud kell 14.40!

Kopli tramm põrutas rööbastelt välja, reisijad olid šokis (23)

Täna kella poole ühe ajal päeval sõitis Tallinnas Kopli tramm rööbastelt välja, mis seiskas kesklinna poole mineval liinil umbes pooleks tunniks trammiliikluse.

Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise trammiliikluse osakonnast öeldi Õhtulehe veebitoimetusele, et õnnetus toimus kell 12.26 Volta ja Telliskivi peatuse vahel Graniidi tänava juures. Kõneisiku sõnul midagi hullu ei juhtunud ning keegi vigastada ei saanud. Rööbastelt välja sõitis madalapõhjalise trammi keskosa. "Tramm naljalt ümber ei lähe," kinnitas ta ja lisas, et kell 13.07 oli õnnetustramm rööbastele tagasi tõstetud ning liiklus taastatud.

Mis õnnetuse põhjustas - kas viga oli rööbastes või trammis -, seda selgitavad koondise asjatundjad.

Pealtnägija sõnul parandatakse Angerja peatuse juures rööpaid, mis raskendavat trammijuhtidel sõidugraafikut säilitada. Seetõttu andnud trammijuht "kurvis gaasi" ja tramm "sõitis hüppega rööbastelt välja".

"Kuna tegu oli madala trammiga, siis olid keskmises osas vanurid ja väikesed lapsed. Keskmisest osast lõi ka tuld välja. Kõik olid täielikus šokis ja mõtlesid et tramm süttib põlema ja keegi meist välja ei saa," kirjeldas trammiõnnetuse läbi teinud inimene paanikat.

Pealtnägija sõnul jäi liiklus seisku ning 15 trammi rööbastele järjekorda. Osa inimesi hakanud jalgsi kesklinna poole kõmpima.