Foto on illustreeriv.

Foto: Pixabay / stevepb
Eesti
3. juuni 2023, 13:29

VERINE ARMUDRAAMA: trööstitu advokaat kustutas Kakumäel Austria presidendi tädi eluküünla (2)

Veidi enam kui pool aastat tagasi valiti teist korda järjest Austria presidendiks Alexander van der Bellen. Tegemist on kodumaal äärmiselt populaarse poliitikuga, kellel on aga ka sidemed Eestiga. Lisaks sellele, et siinmail elasid van der Belleni vanemad, tapeti Kakumäel pea 95 aasta eest verise armudraama käigus tema tädi.

1928. aasta 22. septembri õhtupoolikul kuulsid Kakumäel asuvas Kirsteini kohvikus einestanud tallinlased kurjakuulutavaid pauke. Esialgu jäeti need suurema tähelepanuta, ent umbes kaks tundi hiljem ilmus kohviku juurde noormees, kes hõikas, et panga äärel lebab raskelt haavatud naine. Kohvikus polnud aga telefoni, mistõttu ei olnud võimalik linnast professionaalset abi kutsuda.

Haavatust teada andnud noormees, kelleks oli advokaat Leonid Tretjakevitš, märkas asutuse ees seisnud autot ning palus selle omanikul end randa sõidutada. Sealjuures võeti kaasa ämbritäis vett ja rätik. Kiirustamisest ega abivahenditest polnud aga kasu, sest sündmuspaika jõudes leiti eest Irene van der Belleni surnukeha.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99