Eesti

„Tõnis Erilaiu autorikülg“

Enneolematu sensatsioon: Eesti mees olnuks Vene impeeriumi pärija (20)

LISA KOMMENTAAR

John ML Kendricki uurimistööst5. mai 2023, 10:20
Ta on teinud põhjaliku uurimistöö, milles väidab, et Alexei Romanov jäeti perekonna hukkamisel teadlikult ellu, see oli keiser Wilhelmi soov ja Lenini salaplaan. Lenin võlgnes sakslastele teene. Revolutsiooni ebaõnnestumise korral oleks Alexeid kasutatud pantvangina. Pärast anti Alexei üle Paul Benckendorffi sugulasele Pauliine Wiermannile ja tema perekonnale. See kõik toimus kindla tegevuskava järgi. Wiermannidel oli enne seda hiljuti surnud poeg Ernst tüüfusesse ja nad andsid Alexeile oma surnud poja identiteedi. 1921.a. tuli perekond Eestisse. Hiljem muutis Ernst oma nime Heino Tammetiks.
Veel Wikipediast5. mai 2023, 10:41
Kendrick väidab, et Alexei ei põdenud hemofiiliat, vaid tal oli kas hemolüütiline aneemia või trombotsütopeenia, mida sel ajal ei osatud diagnoosida. Haigus läks aastakümneteks remissiooni, mis pidavat täiesti võimalik olema, kuid tuli tema elu lõpus tagasi. Leukeemia tõttu tehti Tammet-Romanovile Kanada haiglas vereülekandeid, mis muutsid ta DNA.d. Seetõttu polnud hiljem mõtetki tema DNA-testi teha. Alexei pärisema oli sakslanna, seetõttu ka sarnasus eestlastega, on ju eestlased ja sakslased küllaltki sarnased. Tema kasuvanemad olid käskinud tal oma pääsemisloost alatiseks vaikida.
Lisa 10.41-le Katkend 1912.a. Spala kriisist5. mai 2023, 12:14
DNA või mitte, vastuses pole kahtlust. Alexei Romanovi 1912.a. Spala episoodi tõendid toetavad aneemia päriliku põhjusest aplastilise kriisi järeldust ja A. Tammet-Romanovi surm pärast müelomonotsüütilist leukeemiat toetab sama järeldust. Mõlemad tõendid kinnitavad teist. Seetõttu võib Alexei Tammet-Romanovi haiguse tõendeid pidada DNA tõenditega võrdseks või isegi tugevamaks. Vene, Briti ja Ameerika teadlased, kelle käes on tema hambaproovid ja Moskva võimud, kelle heaks nad tööd tegid, on aga otsustanud vaikida.
Kellel huvi4. mai 2023, 19:58
Ingliskeelses Wikipedias on selle loo kohta kõik vastused olemas. Pealegi on tänapäeva meditsiin seisukohal, et troonipärija Aleksei ei põdenud hemofiiliat, tol ajal ei osatud tema õiget haigust veel diagnoosida.
Aga3. mai 2023, 12:13
Ingliskeelses ajalehes on kirjas, et tema lesk Sandra Tammet-Romanov saatis 1993.a. DNA- testi tegemiseks 2 oma kadunud mehe hammast laboratooriumi. 2 aastat hiljem sai ta kirja, et üks kahest hambast on hävinud testimise käigus. Ta ei saanud kunagi teist hammast tagasi ega saanud ka testi tulemusi. See tundub kahtlane, justkui oleks midagi tahetud varjata. Sest ta ei saanud ka eitavat vastust.
Lembit:2. mai 2023, 17:23
Aga kuhu kadus kurikuulus verehüübimatus? Haigus oleks pidanud saatma meest terve elu, mis levis meesliini pidi. Razputin oli selleks ajaks juba jääauku uputatud, kes tema verejookse sulges. Küllap ta keegi külapoiss oli, kes kogemata tule alla jäi. Üsna keskmise eestlase näoga, kuigi seda pidi põhjustama ka räägitav keel ja isiklik eeskuju. Nii võin mina olla maavanem Lembitu järglane. Mõned eestlased on Karl XII järglased, kuid Tema Kõrgus olla vaid korra Eestimaa territooriumil olnud ja tal enesel järglasi polnud.
Vat ei tea3. mai 2023, 12:20
Kui palju see Razputin suutis poissi ravida. Ehk suutis ta hemofiiliast isegi terveks ravida.
Põnevat lugemist25. aprill 2023, 22:16
Googeldasin Heino Tammetit ja leidsin väga huvitava artikli "Versioon-Venemaa troonipärija elas Eestis" mis ilmus Pärnu Postimehes 1997. Artiklis on juttu tema elust Eesti peres. Kuigi ema oli teda väga hoidnud, puudusid kummalisel kombel fotod tema lapseeast, erinevalt pere teistest lastest. Noormees ise olevat olnud oma käitumismaneeridelt täielik võõrkeha tolleaegses Eesti pisiärimeeste peres. Artiklis on ka kirjas, et oletatavad tsaaripere säilmed ei pruugi õiged olla. Seega suhtuti hiljem leitud "troonipärija" ja ühe vürstitari säilmete õigsusse juba selge umbusuga.
Kalle24. aprill 2023, 19:56
Vördluseks vajalik DNA saadi Inglise Kuninglikult perekonnalt,sest nad on lähisugulased.Kuninganna Victaria lapselapsed.Tuntum ,kui Aleksei on ehk Anastasija,keda etendas üks päritolult poolakas.Teda jäädi peaaegu uskuma,kuid DNA paljastas köik.
Kalle24. aprill 2023, 12:20
Pärast DNA leiutamist on asjad selgemad.Keisri perekonna köigi liikmete jäänuseid analüüsiti ja keegi ei olnud puudu.Jääb ainult imestada,kus inimestel on ikka fantaasia.
Aga24. aprill 2023, 14:10
DNA analüüsi jaoks peab ju olema ka võrdlusmaterjal. Kas oli siis veel millegiga võrrelda? Tõenäoliselt hävitati kõik tsaaripere jäljed bolshevike poolt. Kogu asjast vaikiti aastakümneid.
No24. aprill 2023, 15:19
Siis võik ju Heino Tammeti DNA-d võrrelda ja olekski asi selge.
Umbusklik2. mai 2023, 15:29
Kuidas võite Teie nii kindel olla, et kõik leitud säilmed olid õiged ega toimunud mingit võltsimist. Kas Venemaalt tulnud uudised on alati usaldusväärsed?
Urmas24. aprill 2023, 06:48
"... oli lord Louis Mountbatteni ülesandel ja kuninganna Elizabeth II abikaasa prints Philipi teadmisel palutud uurida, mis mees see Tammet-Romanov üleüldse on. Tal polnud midagi rõõmustavat öelda." Ja peale seda lauset pannakse artikli pealkirjaks "Enneolematu sensatsioon: Eesti mees olnuks Vene impeeriumi pärija" On ikka tase ÕL koos artikli autoriga.
Kahtlev25. aprill 2023, 12:49
See lause "Tal polnud midagi rõõmustavat öelda" pole mingi ammendav vastus. Oleks pidanud põhjendama, miks see nii oli.
Breznev24. aprill 2023, 05:51
Jälle üks isehakanu! Tegelikult oli Aleksei NLKP Keskomitee liige ja vaatas alati paraade Punasel väljakul. Aleksei nägu on tuvastatav! Sünniaasta on muide võltsitud!
Huvitav23. aprill 2023, 21:19
Vaadake Heino Tammeti fotosid Geneology genis. Sarnasus Nikolai 2.abikaasa Aleksandra Fjodorovnaga on suur. Eriti ühel dokumendifotol.
elav dokument24. aprill 2023, 11:37
Mikk Saarel on sarnasus Nikolai endaga!
Andres Aule23. aprill 2023, 18:58
Juhan Viermanni poeg Ernst Tammet sündis 11. märtsil 1905 vkj. Järva-Jaani kihelkonnas. Selle kohta on meetrikaraamatus märge. Hiljem, 1938. aastal Suure-Jaanis elades eestistas Ernst oma nime Heino Tammet’iks. Sellegi kohta on sealsamas meetrikaraamatus märge olemas.
Siit küsimused3. mai 2023, 15:36
Ehk teate siis, kas Viermannid läksid peale seda Venemaale ja tulid 1921.a. Eestisse tagasi?