Väidetavalt olevat Heinrich Himmleri lossis toimunud ka spirituaalse sisuga orgiad.

Foto: Kollaaž (3 x Alamy / Vida Press)
Maailm
13. aprill 2023, 19:22

NATSIDE CAMELOT: Heinrich Himmler muutis keskaegse lossi okultistlikuks keskuseks, kus ta sai ellu viia oma veidramaid fantaasiaid (6)

Kuningas Arthur ja 12 ümarlauarüütlit asendusid natside võimuperioodil Heinrich Himmleri ja 12 SSi ohvitseriga. Midagi legendaarse Cameloti sarnast üritas müstikast ja mütoloogiast vaimustatud Himmler luua Wewelsburgi lossis, mida SSi juht pidas „uue maailma“ keskpunktiks.

Ametlikult (ja suure tseremooniaga) kolis Heinrich Himmler Wewelsburgi 1934. aasta 22. septembril. Pidulikul üritusel osalesid Himmleri kõrval veel mitmed tähtsamad ametnikud. Parun von Solemacher oli ilmselt küll lossi kaotuse üle pettunud, ent andis tseremoonia käigus hoone ametlikult Himmlerile üle. Parun rääkis kõnes, et lossi uus otstarve on selle uhkete traditsioonide vääriline. Nimelt oli Himmleri plaaniks rajada lossi omamoodi SSi juhtkonna kool ehk Reichsführerschule. Hiljem kõne pidanud SSi juhil jagus lossi ja selle looduslikult kauni asukoha suhtes vaid kiidusõnu.

Aeg näitas, et Himmleri esialgne idee ei realiseerinudki. Ohvitseride väljaõppe asemel muutus Wewelsburgi loss omamoodi ideoloogiliseks või pigem isegi spirituaalseks keskuseks, kus keskenduti pseudoteaduslikele uurimistöödele.

Edasi lugemiseks: