Tim Lancasteril (all paremal koos abikaasaga) oli ohtralt õnne. Ta naasis tööle vaid mõned kuud pärast kohutavat intsidenti.

Foto: Kollaaž (2 x Rex Features / Vida Press, Twitter.com/stationerybest)
Maailm
9. aprill 2023, 16:27

EBAREAALNE PÄÄSEMINE: lennu keskel kabiinist pooleldi välja paiskunud piloot pidi taluma üle 20 minuti põrgupiinu (3)

Veidi vähem kui 33 aastat tagasi juhtus Suurbritannia kohal erakordne õnnetus – poole lennu käigus purunes British Airlinesi lennuki kabiinis kaptenipoolne tuuleklaas ja õnnetu piloot lendas sealt pooleldi välja. Kapteni ülakeha klammerdus tugevate õhuvoolude tõttu vastu lennuki kere, ent tema jalad – millest teised meeskonnaliikmed kinni haarasid – jäid põlvedest kõverdatult kabiini. Uskumatu on kogu asja juures see, et kaptenil õnnestus juhtunust veel ka eluga pääseda. Hiljem selgus, et õnnetuse põhjustas mõned päevad varem tehtud hooletu viga.

1990. aasta 10. juuni hommikul kell 8.20 startis Suurbritanniast Birminghami lennujaamast British Airlinesi lend 5390. Hispaania lõunapoolsesse linna Malagasse suundunud lennuki pardal oli 81 reisijat ja kuus meeskonnaliiget. Viimaste seas olid ka kaks pilooti, kes viisid teraslinnu soovitud kõrgusele ja otsustasid seejärel oma turvavööd lõdvemaks lasta – et hakata hommikust teed nautima. Nad olid veendunud, et lennu üks keerulisem osa on möödas. Ent 13 minutit pärast starti kostus üle lennuki vali prõmakas. Salongis hommikusööki serveerinud reisisaatjad mõistsid kohe, et kabiinis on läinud midagi väga valesti.

Edasi lugemiseks: