Jelena ja Pavel (pisipiltidel) olid jõugu kõige verejanulisemad ja julmemad liikmed. Tapmiseks kasutasid nad haamreid ja nuge.

Foto: Kollaaž (Vida Press, 2x Twitter.com/OAVCrime)
Maailm
26. veebruar 2023, 11:26

„Taas puhastasin ma maailma!“ Noortest vene neonatsidest koosnenud Koristajate jõuk jahtis Moskva tänavatel eluheidikuid

Aastatel 2014–2015 tegutses Moskvas julm noorte mõrtsukate grupeering, mis koosnes viiest vene päritolu neonatsist. Võika rühma nimi oli Sanitater-88, ent üldjuhul teati neid nime all Koristajad. Nad tapsid kuue kuu jooksul eriti õõvastavatel meetoditel vähemalt 16 inimest. Kuigi jõuk soovis „puhastada“ Moskvat joodikutest ja kodututest, siis sattusid sageli nende ohvriteks valel ajal vales kohas viibinud tavalised linnakodanikud.

Teadaolevalt inspireeris Koristajate bandet 1990. ja 2000. aastatel Moskvat hirmuvalitsuse all hoidnud Malelauamõrvar Aleksandr Pitšuškin. Kurikuulus mees tappis – eelkõige haamriga – oma verise karjääri jooksul 49 inimest, ehkki tema eesmärgiks oli 64 (kuna nii palju on malelaual ruute). Peamiselt olid Pitšuškini ohvriteks kodutud ja alkohoolikud – nagu ka Koristajate puhul.

Edasi lugemiseks: