Kes oli tagasihoidlikku Annelieset tabanud hädades süüdi? Olid selleks katoliiklikud vanemad, eksortsismi sooritanud preestrid või temasse põlglikult suhtunud arstid?

Foto: Kollaaž (Wikimedia Commons, Twitter.com/WttnP/C4MPBL00D)
Maailm
31. jaanuar 2023, 19:16

„TA URISES NAGU LOOM!“ Arstide asemel eksortsismi kasuks otsustanud sakslanna sõi putukaid ja vestles preestritega deemonlikul häälel

„Minu tahe ei kuulu mulle. Keegi teine manipuleerib minuga.“ Nii kirjeldas noor sakslanna Anneliese Michel terviseprobleemi oma neuroloogile. Kuna ta arstidelt loodetud abi ei saanud, otsustas naine ja tema perekond pöörduda katoliku kiriku poole. Sellele järgnes 67 seanssi kestnud intensiivne eksortsism, mille käigus muutus kena tudengineiu putukaid söövaks ja neljakäpukil liikunud ahervareks. Ise väitis Anneliese, et tema kehas elasid deemonid, kelle seas olid ka Juudas, Lucifer ja Hitler. Mõned deemonlikul häälel peetud vestlused jäid ka helilindile.

Õnnetu saatusega Anneliese Michel sündis 1952. aastal Lääne-Saksamaal Baierimaa väikelinnas Klingenbergis. Katoliiklikus perekonnas valitses võrdlemisi karm kord, mistõttu ei saanud Anneliese tunda erilist hoolt ega armastust – eelkõige arvestades, et tegemist oli väljaspool abielu sündinud lapsega, mis tema ema väga häiris. Anneliese oli juba noorena haiglane ja kõhn tüdruk, ent tõsisemad probleemid algasid 1968. aastal, vahetult enne tema 16. sünnipäeva. Esialgu ei osanud keegi arvata, et vaid mõni aasta hiljem hakkab neiu rääkima tema sees elutsevatest deemonitest ning tema „ravimiseks“ kutsutakse appi intensiivseid riituseid sooritanud katoliku kiriku preestrid.

Edasi lugemiseks: