Vanemate väitel rääkisid kaksikud asjadest, mille kohta poleks nad tohtinud midagi teada. Lisaks tundsid nad mõlemad suurt hirmu autode vastu.

Foto: Kollaaž (2 x Vida Press, Twitter.com/AndTartary)
Maailm
16. jaanuar 2023, 18:33

UUESTISÜND VÕI SOOVUNELM? Leinavad vanemad uskusid, et traagiliselt hukkunud tütred taassündisid poolteist aastat hiljem kaksikutena

Möödunud sajandi keskpaigas tekitas palju kõneainet Pollocki õdede juhtum. Nimelt arvasid kaks tütart kaotanud vanemad, et neile poolteist aastat hiljem sündinud kaksikud on surnud tüdrukute taaskehastus. Sellele viitasid mitmed sarnasused ja kummalised mälestused. Taassündi uurisid ka mitmed teadlased, kellest mõned pidasidki Pollockeid ideaalseks näiteks sellise teooria paikapidavusest. Ent suurem osa ekspertidest oli veendunud, et tegu oli vanemate soovunelma või mõjutustega. Eriti viitasid sellele isa vastuolulised vaated.

1957. aasta 5. mail – päikesepaistelisel pühapäeval – juhtus Inglismaa väikelinnas Hexhamis traagiline liiklusõnnetus, mille põhjustas kohalik uimastisõltlasest naine, kellelt olid sotsiaaltöötajad mõni päev varem lapsed ära võtnud. Ainete mõju all oli 51aastane Marjorie Wynn ka saatuslikul päeval, kui ta tegi tõenäoliselt tahtlikult otsuse sõita otsa kolmele kõnniteel jalutanud lapsele. 11aastane Joanna Pollock, kuueaastane Jacqueline Pollock ja üheksa-aastane Anthony Leyden olid suundumas parasjagu kirikusse, kui Wynn neile julmalt pihta põrutas. Kaks õde surid sündmuskohal ning nende sõber teel haiglasse.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99