Õnnetu saatusega kokaiinikarust tehti topis. Kaudselt võib mõmmiku surmas süüdistada kokaiinikauboiks nimetatud Andrew Thorntoni (paremal ülal).

Foto: Kollaaž (2 x Wikimedia Commons, Vida Press)
Maailm
23. veebruar 2023, 19:41

Kokaiinikarust kõnelevat filmi saab näha kinodes alates 24. veebruarist

KOKAIINIKARU TÄHETUND: närvekõditav narkovedu kulmineerus avanemata langevarju ja üledoosi saanud mõmmikuga

Õige pea jõuab kinolinadele film kokaiinikarust, kes hakkab Georgia osariigi metsast leitud uimastite nosimise järel kohalikke elanikke terroriseerima. Ehkki lugu verisest inimjahist on liialdus, oli uimastitest üledoosi saanud karu päriselt olemas. Nimelt pistis ta 1985. aastal nahka hunniku narkootikume, mis visati lennukist alla ebaõnnestunud, ent äärmiselt närvekõditava smugeldamisoperatsiooni käigus.

1985. aasta 11. septembri esimestel tundidel tuhises üle Georgia osariigi metsade Colombiast startinud kahemootoriline Cessna 404 väikelennuk, mille pardal oli 400 kg kokaiini ja kaks ameeriklast. Piloodiks oli 40aastane Andrew Carter Thornton II. Tegemist oli endise sõduriga, kes sai 1965. aastal langevarjurina Dominikaani invasioonis osaledes haavata, mille eest tunnustati teda purpursüdame ordeniga. Armeest lahkudes liitus Thornton politseiga ning üsna pea sai temast USA uimastivastase võitluse agentuuri (DEA) liige. Samal ajal hakkas ta tegutsema aga ka relvade ja narkootikumide smugeldamisega…

Andrew Thornton ja tema karateõpetajast tuttav Bill Leonard alustasid teekonda Lexingtonist Kolumbia suunas 10. septembri hommikul. Leonard märkis hiljem, et polnud reisi tegelikust eesmärgist teadlik. Ta meenutas, et Thornton oli meelitanud teda valega.

Edasi lugemiseks: