Kas läbipekstud vanaisa Gavriil (keskel) oli Alina (paremal) ja Ajana (vasakul) kadumisega seotud?

Foto: Kollaaž (Vida Press, Twitter.com/siberian_times, VKontakte/yakutsk_news)
Maailm
4. jaanuar 2023, 18:13

VANAISA, PEDOFIIL VÕI KARU? Kahe kolmeaastase tütarlapse kadumismüsteeriumit pole suutnud lahendada Venemaa tippdetektiivid ega ka sensitiivid (1)

Väikeses ja isoleeritud Kaug-Ida külakeses kadus 2013. aastal otsekui maa alla kaks kolmeaastast tüdrukut. Mõistagi asus pea kogu küla neid üksmeelselt otsima. Ent kui kerkisid esile teooriad pedofiilist, varjatud õnnetusest ja potentsiaalsest mõrtsukast, muutus väike asula peagi kahtlustest tulvil ussipesaks, kus naaber süüdistas naabrit. Sealjuures ei suutnud külaelanikke reeglitevastaselt survestanud uurijad mõista, kes on tegelikult süüdi – enesetapu teinud naabrimees, läbipekstud vanaisa, tundmatu pedofiil, näljane karu või hoopis keegi muu.

2009. aasta sügisel sündis Venemaal Jakutski linnas vaid veidi enam kui nädalase vahega kaks tüdrukutirtsu: Alina Ivanova ja Ajana Vinokurova. 2013. aasta suvel saatsid vanemad nad Jakuutias (Sahhas) asuvasse unisesse Sinski külla, kus elasid nii Alina kui ka Ajana vanavanemad. Ehkki käik pidi pakkuma vanavanematele rõõmu ja vanematele veidi puhkust, kujunes sellest mõlema perekonna jaoks ennenägematu tragöödia.

Edasi lugemiseks: