Salon Kitty kujunes 1940ndate alguses kõrgklassi bordelliks, mida külastasid ka tähtsamad natsid. Viimased teadsid, et seal teenindavad neid Berliini kõige paremad lõbutüdrukud.

Foto: Kollaaž (3 x Wikimedia Commons, Vida Press, Grindhouse Database)
Maailm
19. november 2022, 09:24

SEKSISPIONAAŽ BERLIINI BORDELLIS: natside luurejuhid kasutasid saladuste hankimiseks spetsiaalse väljaõppega lõbutüdrukuid (1)

„Usu mind, bordellindus on bluff!“ Nii laulis legendaarne Kuldne Trio humoorikas muusikapalas „Saksa seksuaalvähemuste twist“. II maailmasõja ajal Natsi-Saksamaal tegutsenud kuulsas Salon Kitty bordellis oligi oluline osa blufil ja saladustel. Seal töötasid kõrgklassi prostituudid, kes kogusid natside julgeolekujuhi Reinhard Heydrichi heaks luureandmeid. Eriväljaõppega lõbunaiste meelituste toel vallandusid nii Saksamaa välismaiste liitlaste kui ka natside endi ohvitseride keelepaelad.

Schmidti pansionaadist ehk Salon Kittyst sai natsiparteile alluv bordell 1939. aastal. Kogu operatsioonil hoidis hoolega silma peal riigi üks olulisemaid tegelasi – 30. eluaastates musterisa mainega viiuldaja Reinhard Heydrich, kes janunes võimu järele. Salon Kitty operatsioonist oli täielik ülevaade vaid kolmel inimesel, kelleks olid Heydrichi kõrval veel luureohvitser Walter Schellenberg ja asutuse igapäevase toimimise eest vastutanud Karl Schwarz.

Edasi lugemiseks: