Foto: Kollaaž (pildid Teet Malsroos, Andres Treial)
Karl-Martin Sinijärv 21. november 2022 20:04

1990ndad oli nõme kümnend enam-vähem igas mõttes ja kulinaarses mõttes kohe kindlasti. Pärisraha tekkimise järel tuli küll kõiksugu uut kraami kaubandusse, aga ega see tähendanud, et inimesed saanuks aru, mis on mis ja mida sellega peale hakata. Purk soolvees šampinjone oli delikatess ja värsket liha polnud keegi näinudki, laagerdunust rääkimata.

Auri Hakomaa ja Pentti Nokelini loodud ning Tallinna pära-Õismäel olev Järveotsa pood oli paik, kuhu sõideti ka Tartust ja Võrust, et näha, mismoodi üks päriskauplus võiks välja näha. Puuviljad lõhnavad! Juurviljad ei haise! Kala on müügil! Liha on mitut sorti! Ja nii edasi ja nii edasi.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:

Telli Õhtulehe digipakett

Vaata võimalusi
  • 11 erinevat digiväljaannet
  • Üle 2000 artikli kuus
  • Jagamisõigus 4 sõbraga
  • Tellijatele mõeldud auhinnad
Näita vähem
€ 0 / nädal€ 11.99 / kuu
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
€ 3.99