Kui maasikaid oli siinmail ennegi söödud, siis Imre Kose lisas marjadele enne serveerimist ka terakese värskelt jahvatatud musta pipart. Pilt on tehtud Olümpia hotelli restoranis L`Artiste 2000. aasta juulis.

Foto: Jarek Jõepera
Eesti
19. november 2022, 09:10

Kokandusguru Imre Kose: „Mulle pole eksootilised proteiinid, nagu konnad ja krokodillid, kunagi huvi pakkunud.“

„Milleks meile konnad ja krokodillid, kui meil endal on olemas nii head toorained?“ küsib Gourmet Club`i loovjuht Imre Kose. Kuigi paljud eestlased vaimustusid pärast Eesti taasiseseisvumist meile jõudnud uutest toiduainetest, püüdis Kose hotell Olümpia peakokana juba eelmise aastatuhande lõpul esile tõsta kohalikku toorainet. „Minu arvates oli see oluline. Ja järjest olulisemaks muutub.“

„Mulle pole eksootilised proteiinid, nagu konnad ja krokodillid, kunagi huvi pakkunud,“ ütleb Gourmet Club`i loovjuht Imre Kose. „Tavaliselt on need külmutatud ja kvaliteet kahtlane. Milleks, kui meil endal on olemas nii head toorained.“

Edasi lugemiseks: