Maailm

OPERATSIOON „LÕIKUSPIDU“: holokausti suurima veresauna käigus hukatud juutide karjed summutas vali muusika (6)

LISA KOMMENTAAR

Juhan Libe4. november 2022, 06:34
See ajalookäsitlus on nõrk. Enamuse selliseid jätan lugemata, sest need ei saavuta Teisest Maailmasõjast tõetruud pilti.
Eestis oli Saksa3. november 2022, 22:10
okupatsiooni ajal 20 koonduslaagrit. Meil on räägitud põhiliselt ainult Kalevi Liival hukatud 3000 inimestest , vahetult enne Punaarmee saabumist. Tegelikkuses aga hukati või suri hoopis rohkem inimesi. Ainuüksi põlevkivikaevandustes suri 8000 inimest. Arhiivimaterjalide põhjal olid kõige julmemad vangide kallal toime pandud vägivallaaktides kohalikud eestlastest politseinikud.
e.4. november 2022, 00:20
Jaa, 2. Maailmasõda alustasid ka eestlased. Enne kehtestasid veel oma riigis maailma esimese kultuuriautonoomia, mida innukalt asusid kasutama ka juudid. Küllap tuli kümned tuhanded juudid autonoomiat nautima mujaltki. Aga see oli lõks! Eestlaste erilist salakavalust näitab, et erinevalt teistest Lääneriikidest ei toimunud nende asualal juudipogromme. Kohalikud juudi seltsid hammustasid triki läbi ja kui saabus nõukogude kord ühinesid Vene seltsimeestega. Ideljakobsonid aitasid Eesti juhte ja kulakuid innuga välja juurida, küüditada, hukata. A siis tuli Aadu ja rikkus kõik ära.
e. (jätk)4. november 2022, 00:50
Aadu rikkus asja eelkõige sellega, et tal olid omad juudid (Alfred Rosenberg), kes teadsid paremini, mida Suur-Saksamaa rahvastega, mh. oma rahvuskaaslastega, teha. Viimaseid veeti vägisi sinna-tänna mööda Euroopat, mitte meelitades autonoomiaga - koolide, seltside ja sünagoogidega. Pandi ka eestlased püssi alla ja anti käsk kätte. Mida eestlased muuhulgas ärapeletatud juudi tšekistidest arvasid, ma ei tea, kuid aiman. Küll aga tean, et Vene 'vabastajad', mitte EW viimased seaduslikud juhid või sakslased lasid hävitada isegi ajaloolised juudi kalmistud, muu autonoomia taastamisest rääkimata.
Toomas3. november 2022, 20:08
Lõikuspeo turvamise eest vastutas ka SS diviis wiking , kuhu kuulus eestis asunud koonduslaagrite endistest valvuritest ja omakaitse mõrvarühmade liikmetest moodustatud pataljon NARVA .
Kus3. november 2022, 21:41
on ikka teooria.Viking kuulus waffen-SS i ja neil ei olnud juutide vöi koonduslaagritega midagi tegemist.Nürnbergis vöeti neilt igasugune vastutus.Waffen-SS oli eliitväeosa ja köik.Küsiks -cui bono?Kellele seda jama vaja?