Eesti uudised

AJALOO PRÜGIKASTI: venelaste poolel võidelnud Tartu kunstnike järgi nimetatud tänavad saavad uued nimed (13)

LISA KOMMENTAAR

Ootan29. oktoober 2022, 23:42
millal nimetatakse ringi "kommunistliku noore" Juhan Smuuli tänav Kuressaares näiteks Nurme tänavaks?
Enn Kippel ei surnud28. oktoober 2022, 08:33
Leningradis nälga mitte nalja pärast, vaid fašistliku Saksamaa ja lääneriikide liitlaste poolt korraldatud genotsiidse blokaad tõttu 3 aasta jooksul, kus hukkus ligi miljon inimest.
Me kõik siin RIIGIS mõistame, miks KAJA KALLASE va28. oktoober 2022, 06:35
Me kõik siin RIIGIS mõistame, miks KAJA KALLASE valitsuse jaoks ei eksisteeri punaseid jooni, eriti olukorras, kus ohus on PEDOFIILIDE KAITSMINE . Aga me ei anna siin ju täna hinnangut koalitsioonile ega valitsusele. Me räägime täna Eesti riigile ilmselgelt kahju teinud ministrist. KAJA KALLASei ole sugugi esimene poliitik, kes ei sobi ministriametisse või kes on loobunud sellest ise, aga kellel on võimekust juhtida erakonda. See ei ole meie otsustada. Mis aga kindlasti on meie otsustada siin ja täna, see on sõnum, mille me anname nii eesti rahvale KUI TERVELE MAAILMALE oma riigi usaldusväärs
Võin uskuda, et REFORMIERAKONNA-ga koalitsioonilep28. oktoober 2022, 05:47
Võin uskuda, et REFORMIERAKONNA-ga koalitsioonilepingut sõlmides EI USKUNUD ISAMAA JA SOTSID et Reformierakonna PUHUL ON TEGEMIST PAADUNUD räuskavatePE,DOFIILIDEGA, ühiskonda lõhestav retoorika. Nüüd teame me kõik, et juhtunud on vastupidine. See oli ette näha igaühele, kes on vähegi uurinud Reformierakonna tüüpi äärmuspopulistide tegevusloogikat. Mitte kusagil ei ole need erakonnad püüdnud ühiskonda sidustada. Mitte kusagil. Vastupidi: viha ja vaen, ühiskonna polariseerimine, inimeste jagamine "õigeteks" ja "valedeks", just selline on muster, mille oma vaikiva soosimisega on omaks võtnud E
Lugeja27. oktoober 2022, 20:19
Eesti ajaloo suurim häbiplekk seisneb faktis, et Tartu anti Vabadussõja ajal Punaarmeele ilma ühegi püssipauguta ära, misjärel korraldasid venelased Tartus massihukkamisi.Ei väsi seda fakti kordamast.Punaoravad seal tänaseni võimul.
olid27. oktoober 2022, 20:59
ajad rasked, aga venelased teevad seda ka Ukrainas hetkel, sest nemad ongi sellise ellusuhtumisega, kasvatusega. Pole inimest pole ka probleeme
väga huvitavad seosed27. oktoober 2022, 21:01
Laia joonega tõmmatud, aeg oleks nagu seiskunud teil.
mats27. oktoober 2022, 22:42
a kus sa tead et ei tehtud ühtegi pauku? ma arvan et üks ikka tehti. tõesta vastupidist sa "ajaloo suurim häbiplekk". kui nüüd ka ajaloolise fantastikaga tegeleda siis kes teab mis oleks tartust saanud kui oleks hakatud hetkel olemasolevate jõududega tartus linnalahingut pidama. militaristid teavad paremini kuna on õige moment taganemiseks ja kuna rünnakuks. kindlasti oleks linnalahingus hukkunud rohkem linnaelanikke ja punaste metsikused rahulike linnakodanike kallal oleks ka hullemad olnud.
Lugeja27. oktoober 2022, 23:14
Üks asi, mis eriti ajas ei muutu, on inimloomus.Kui Tartus elasid kunagi sellised ludrad, siis suure tõenäosusega on ka nende järeltulevad põlved samasugused. See pole mingi lai joon ega üldistus, vaid iseloomulik tunnus.
TO mats28. oktoober 2022, 06:49
Paugu tegemisega saad ka sina, oma tagumikuga hakkama, aga seeei lähe arvesse. Soomlased hakkasid vastu ja on siiani vaba rahvas, erinevalt eestlastest.
Väga suur häbiplekk oli28. oktoober 2022, 16:04
suure osa eestimaalaste kollaborantlik koostöö Hitleri fašistidega ja see, et Eestis oli 20 koonduslaagrit, kus kõige julmemad ülevaatajad ja vangide piinajad olid kohalikud politseinikud. Hukati või hukkus ebainimlikes tingimustes tuhandeid inimesi. Meil on praktiliselt räägitus ainult Kalevi -Liival hukatud inimestest, kuid kaevandustes hukkus üle 8000 inimese, ka kõigis teistes koonduslaagrites oli väga palju hukatuid ja hukkunuid.
tere-tore...27. oktoober 2022, 20:12
ah et need olid siis rahvavaenlased ?!
Nürnbergi29. oktoober 2022, 23:32
protsessil ei möistetud süüdi ühtegi eestlast,siis kust tuleb selline "ajalugu".Eestlasi oli laagri välisvalves,kuid laagri sisehierarhia koosnes enamasti vangidest.Köik blokivanemad ja kapod olid vangid.S:T:juudid tapsid juute.Sellest on palju kirjutatud ,nt .Balis Sruoga "Jumalate Mets",mis on loetav eesti keeles.