Maailm

Natside tuumaprogramm – läbikukkumine, mis oleks võinud suurema koostöö ja tahtmise korral anda Hitleri käsutusse põrmustava relva (7)

LISA KOMMENTAAR

Füürer31. oktoober 2022, 12:27
keelas juba söja alguses projektid,mis vötsid kauem,kui pool aastat.Tema arvates oli söda juba vöidetud.
Plaan Barbarossa28. oktoober 2022, 07:25
Natside tuumaprogramm oli alarahastatud, kuna Hitler ei uskunud uute relvade tähtsust. Võttis ikka aastaid, enne kui hakati tingimusi looma. Valdav enamik saksa tuumateadlasi jooksis kaootilises olukorras mööda ilma laiali enne, kui natsidele asi kohale jõudis. Hitleri jaoks oli olulisem nafta kättesaadavus. Ta oli selline peast lihtne diktaator.
e.28. oktoober 2022, 12:55
Kogu maailm on tänaseni nafta järgi 'peast lihtne'. Imelik, et Hitler seda koguni 80 aastat ette suutis näha. :P
Küssa27. oktoober 2022, 20:38
Kuidas saab kirjutada sellist valet? Tõde on see, et Jaapanile visati Saksamaa aatompommid. Miks peab nõustuma igasuguse mulaga?
Hitleri Saksamaa ja Lääneliitlaste27. oktoober 2022, 19:08
algatatud Barbarossa plaan Venemaa alistamiseks luhtus , elu andis 27 miljonit venemaalast. Aga ega sellega pole lepitud . Ühinenud lääs anglosakside juhtimisel korraldab praegu Barbarossa 2-te! Ka Eesti on osanik. Ikkagi tasuta Siberi maavarad on magus tükk!
Tahaks teada,27. oktoober 2022, 20:53
kes on need tõugud, kes tõesele informatsioonile mustad käemärgid panevad, ja mis eesmärgil? Võimalus on oma valikuid alati põhjendada.
e.28. oktoober 2022, 13:19
Mina olin üks miinusepanija ajaloo elementaarfaktide mittetundmise eest. Nõukaaeg on ammu läbi, Vene arhiivid olid vahepeal avatud. Venelased ise kirjutasid põhjalikke teoseid Stalini maailmavallutusplaanidest, millele Hitleril oli vastu panna ilmselgelt alavarustatud väiksevõitu armee ja meeleheitlik ennetusrünnak. Vene propaganda kaagutas/kaagutab tänini valet, ehkki Stalini poolt MRP-kontrolljoonele kuhjatud sõjavarustus näitas reaalset kavatsust rünnata massiivselt Euroopat, mitte asuda CCCP-i kaitsele. Eestlastele on ühed tondid mõlemad aga Stalin oli ikka kordades sõgedam.