Sisuturundus
12. september 2022, 09:00

VIDEO | Maitsev ja korralik õhtusöök neljale: Lidlist toorainet ostes ei kulu isegi 10 eurot!

Kas 10 euro eest saab Lidlist osta tooraine maitsvaks õhtusöögiks neljale inimesele? Tegime katse ning selgus, et saab küll – nelja inimese toit läks maksma kõigest 9.32!

Selles kokkamiseksperimendis on meil abis Lahepere Villa perenaine Helen Vihtol, kes valis õhtusöögiks seakaela ürdikartuli ja seentega.

Vaata videost, kuidas Lidlis poodlemine ja toiduvalmistamine kulgesid!

Kui tahad valminud toitu ka ise proovida, siis retsept on siin:

Ürdikartulid

- Pese ja vajadusel koori kartulid.
- Keeda rohke soolaga, kuni need on peaaegu pehmed (olenevalt suurusest 10-20 minutit).
- Määri ahjuvorm õliga ning kui kartulid on pehmed, kurna ja pane vormi. Raputa peale soola ja kata võitükkidega
- Pane ahju küpsema 210 kraadi juurde.
- Lase küpseda umbes 15 minutit ning lisa juurde hakitud rosmariin, petersell ja riivitud küüslauk. Sega läbi ja pane tagasi ahju küpsema 190 kraadi juurde, kuni liha on praetud.

Kuni kartul keeb ja küpseb, valmista ülejäänud komponendid.

- Kurgisalati jaoks viiluta kurk imeõhukesteks viiludeks, haki juurde rohkelt tilli ning maitsesta suhkru, soola, sidrunimahla ja oliivõliga. Soovi korral lisa pipart. Lase seista ja marineerida.
- Maitsesta liha (vajadusel haamerda pehmemaks) soola ja pipraga. Kui võimalik, kasuta veskit, et saada värske pipar. Lase maitsestuda kuni praadimiseni.
- Haki sibul poolratasteks ja viiluta seened.

Bechamel kaste

- Valmista roux.
- Väiksema poti põhja pane 50 grammi võid ja 50 grammi jahu, lisaks tilk oliivõli. Kuumuta segades kuni saad pähklilõhnalise pasta. Mida kauem kuumutad, seda tumedam kaste tuleb.
- Tõsta kõrvale.
- Kuumuta pannil õli ning lisa sibul ja seened. Maitsesta soola ja pipraga.
- Prae, kuni sibul on pehme ja krõbe.
- Võta roux ja lisa juurde törtshaaval piim või köögikoor. Sega vispliga hoogsalt, et tükid välja saada. Lõpptulemus peaks olema siidine paksem kaste.
- Lisa juurde seened ja sibul ning vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Kõige lõpus enne serveerimist lisa hakitud till.

- Prae liha kuumal pannil tilga oliivõliga olenevalt tüki paksusest 2-4 minutit mõlemat poolt. Aseta praetud lihatükid eraldi nõusse „puhkama”, et mahlad kinni jääks.

- Serveeri taldrikule kõige alla kaste, seejärel liha, kartul ja kurgisalat. Riputa üle rohke tilli või muu maitserohelisega.